15 Квітня 2019
Новини

Жителі Львівщини не задоволені сімейними лікарями

Жителі Львівщини не задоволені сімейними лікарями

Понад 60% пацієнтів Трускавця, Борислава і Радехівського району не задоволені обраними сімейними лікарями.

Про це повідомила сьогодні під час апаратної наради начальник відділу економічного розвитку Львівської ОДА Марта Бухтіярова, – пишуть Варіанти.

За даними проведеного опитування «Чи задоволені ви вибором сімейного лікаря?» найбільше скарг від пацієнтів було у місті Борислав, там 80,8% мешканців не влаштовує їхній сімейний лікар.

У місті Трускавець 78,3% опитаних пацієнтів також не задоволенні сімейною медициною.

На третьому місці Радехівський район, у якому 57,3% мешканців не влаштовує якість надання медичних послуг їхніми сімейними лікарями.

«Стосовно Трускавця мені дуже дивно, тому що в Трускавці в нас практично немає скарг і умови там досить нормальні, а от з Бориславу в нас є дуже багато скарг, тому ми будемо говорити з лікарями» – пояснила директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ірини Микичак.

Схожа ситуація у Новому Роздолі, там 63,3% мешканців поскаржилися на сімейних лікарів, у Моршині 56,5% та у Стрийському районі 45,5% пацієнтів не задоволені своїми сімейними лікарями.

Натомість, найкращу ситуацію спостерігають у Дрогобичі, де 98% немають нарікань, у Мостиському та Перемешлянському районах лише 8,5% пацієнтів поскаржилися на своїх лікарів.

Ірина Микичак зазначила, що станом на сьогодні на Львівщині вже 75% мешканців підписали декларації з сімейними лікарями. За її словами, найактивніше процес укладання декларацій відбувається Бориславі, Червонограді, Трускавці, Львів, Дрогобич, а також Перемишлянському, Буському,  Яворівському, Старосамбірському, а Городоцькому районах.

За результатами опитування 71% пацієнтів Львівської області задоволені вибором сімейного лікаря.

Читайте також:

ДТП і ножові поранення: кого рятували волинські медики минулої доби

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, медицина
В тему