12 Квітня 2019
Новини

Голлівуд хоче зняти фільм про Тимошенко

Голлівуд хоче зняти фільм про Тимошенко

На початку квітня стало відомо, що режисер з Голлівуду Мері Ламберт має намір зняти фільм про Юлію Тимошенко.

Про це пише «etcetera».

Режисер побачила в її долі паралелі з життям Хілларі Клінтон. Фільм про Тимошенко буде документальним. Однак насторожує те, що Мері Ламберт раніше багато працювала в жанрі хоррор, а також знімала кліпи для Мадонни. Найвідоміший фільм Ламберт – «Кладовище домашніх тварин» 1989 року.

Про Юлію Тимошенко вже знято два документальні фільми, її образ багато разів використаний в телепроектах, у тому числі в мультсеріалі «Казкова Русь». До речі, є образ Юлії Володимирівни і в серіалі «Слуга народу»(персонаж Жанни Борисенко). Головну роль в цьому серіалі, як відомо, грає кандидат у президенти Володимир Зеленський, він же один з авторів ідеї серіалу.

З жінок-лідерів найбільш часто знімали фільми про Маргарет Тетчер, прем’єр-міністра Великобританії: не менше 20 фільмів і телесеріалів. Один з останніх і значущих фільмів – «Залізна леді» (2011) з Меріл Стріп у головній ролі.

Найбільшою популярністю у кінодіячів користуються політичні лідери минулих років. Серед «чемпіонів» за кількістю кінострічок –Уїнстон Черчілль: про нього знято не менше 30 кінострічок і серіалів. Останній з них – фільм 2017 року «Темні часи».

Але англійця з великим відривом «обійшов» Йосип Сталін: про генералісимуса знято понад 150 художніх, документальних, мультиплікаційних фільмів і серіалів (а ще є живопис, література, фольклор, музика). Більшу частину цієї продукції випущено в СРСР і Росії. Кількість кіновтілень Сталіна майже не поступається рекорду графа Дракули (понад 160 ролей у кіно). З відносно недавнього кіно про радянського вождя можна порадити фільм «Смерть Сталіна» (2017, Великобританія, Франція).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, Таблоїд, юлія тимошенко, голлівуд, фільми
В тему