12 Квітня 2019
Новини

Лікувала доброякісну пухлину і завагітніла п’ятірнею!

Лікувала доброякісну пухлину і завагітніла п’ятірнею!

Оксана Кобелецька з Одеси – єдина в Україні жінка, яка народила одразу п’ятеро діток. Лікарі пропонували їй зробити редукцію (зменшення кількості плодів) та навіть аборт, однак відмовитися від щастя подарувати життя одразу п’ятьом малюкам жінка не могла. Після народження унікальної п’ятірні Оксана отримала від місцевих чиновників 5-кімнатну квартиру, а президент подарував мікроавтобус. Усе б нічого, якби не важка зрада коханого чоловіка, який лишив її з малюками напризволяще і просто пішов, кинувши недбало через плече: «Я не справлюсь, я не потягну…»

Ще недавно щасливе подружжя Оксани і Сергія, у яких уже підростала донечка Аліса, мріяло і про синочка. Щоправда, із вагітністю жінка не поспішала, бо мала хворобу по-жіночому – міому матки (доброякісне м’язове новоутворення в стінці матки, доброякісна пухлина, вузол, – авт.). Щопівроку проходила планове УЗД. І під час одного з них лікар повідомив їй, що вона вагітна. Більше того – одразу п’ятьма! Тоді якраз ішов 8-й тиждень вагітності, а Оксані на той момент було 37 років…

Коли я дізналася, що вагітна п’ятірнею, у мене був шок. Я навіть не знала, що таке взагалі можливо – завагітніти одразу п’ятьма дітьми. Просто не могла повірити, що це трапилося саме зі мною! Коли приїхала додому, розповіла чоловіку, що вагітна. Він зрадів. Але коли сказала, скількома дітьми, він теж був шокований. Із цього стану він не виходив кілька днів, постійно щось собі думав. Потім він разом зі мною поїхав на консультацію до лікарів. Вони розповіли нам про усі можливі наслідки такої вагітності, тим більше, що у мене ще й міома, яка могла дати серйозні проблеми при виношуванні.  Пропонували зробити редукцію та навіть аборт. Але тоді чоловік підтримав мене, і ми обоє вирішили, що від такого унікального щастя неможливо відмовитися, тож будемо народжувати, – розповідає Оксана.

У ролі батька п’ятірні витримав 6 місяців

Майже усю вагітність молода жінка провела в лікарні – під пильним оком медиків. «Ти у нас наче кришталева ваза», – говорили їй вони. Пологи, через відшарування плаценти, почалися раніше від зазначеного терміну. Малюки з’явилися на світ у результаті кесаревого розтину, а оскільки були недоношеними, їх одразу поклали у реанімацію. Дітки «дозрівали» у кювезах. Першим ділом увели препарат для розкриття легень. На збереження цієї унікальної вагітності медики витратили понад 100 тисяч гривень, тож Оксані не довелося ні за що платити. На диво, малюки з’явилися на світ з нормальною вагою, тим більше як для п’ятірні, – від 1,2 кілограма до 1,8. І усі – здорові! Влад, Денис, Давид, Саша і Даша – ось так нарекли цих унікальних малюків.

– Наступного дня після пологів наша місцева влада вручила мені ордер на нову п’ятикімнатну квартиру. Потім нам президент подарував мікроавтобус.  Та що там казати, уся країна нам допомагала – хто одягом, хто матеріально. Плюс – матеріальна допомога від держави, – розповідає Оксана.

Але, попри усі ці привілеї, жінка була позбавлена основного – підтримки і кохання власного чоловіка, який виявився не готовим до щастя, яке випало на його долю. Остаточно він пішов з родини, коли малюки були приблизно піврічного віку. А фактично він відмовився від них, ще коли дружина носила їх в утробі, десь на 4-му місяці вагітності. Його раптово «переклинило», і він став говорити, що не потягне стількох дітей. Коли малюки з’явилися на світ, ніби отямився і певний період часу вправно грав роль турботливого чоловіка та татуся. Разом з тещею годували/пеленали малюків, аби Оксана бодай трішки поспала. Охоче позував перед об’єктивами фото- та відеокамер провідних медіа країни, обіймаючи та цілуючи своїх малюків. «Оце так чоловік», – не одна жінка позаздрила тоді Оксані. Бо ж ніхто і не здогадувався, що все це лише маска, яку Сергій зовсім скоро зняв. Своє невдоволення почав показувати з будь-яких дрібниць: то їжу йому не таку приготували, то він не висипається. Хоча часу погратися в Інтернеті в ігри йому вистачало завжди. А потім він прямо заявив, що не справляється, не може, не потягне. І просто пішов. Абсолютно припинив спілкуватися з дітьми. І якщо менші його не пам’ятають, то старша донечка, Аліса, постійно згадує татка і сумує…

– Коли я ще була вагітна і вже переживала ось цей період болючої зради, вже тоді зрозуміла і змирилася з тим, що піднімати на ноги дітей доведеться самій, і діватися мені нікуди. Найбільшою підтримкою у ті надважкі для мене часи стала моя мама. Плюс діти – вони дуже хороша мотивуюча сила. Так я це все і пережила, – ділиться наша героїня.

Впасти у відчай немає часу…

І дійсно, бабуся у цих крихіток теж унікальна. Попри немолодий вік, де й беруться у неї та сила і енергія. Вона встигає усе допомогти доньці: і їсти малюкам зготувати, причому кілька разів на день, і доглядати за ними, коли вони бавляться, і спати повкладати, і на вулицю вивести. Звісно, не обходиться і без допомоги няні. Зараз малюкам по 2,9 року. І хоча до 2 років вони хворіли фактично безперервно, трапляється таке і зараз. Малюки уже починають говорити, щоправда, у дівчаток з мовою значно краще, ніж у хлопчиків. Усі дуже люблять танцювати. А тільки-но заманеться одному вилізти до матусі на ручки, вмить це бажання з’являється і у всіх інших. «Ось так буває – тримаю всіх підряд, пообіймаю їх, розцілую, і все – біжать бавитися далі», – сміється Оксана.

Впасти у відчай? Ні! На це у Оксани просто не було (і немає) часу. Адже, навіть попри безперервні клопоти з дітьми, не забуває про те, що вона – жінка. Завжди гарна, доглянута і, без перебільшення,  – з модельною зовнішністю та фігурою. І це народивши шістьох діток, п’ятеро з яких – за один раз. У чому секрет вашої краси? – запитую у неї. «Та який там секрет, – сміється, – мені хоч би виспатися нормально, аби мішків під очима не було, і я від цього вже рада», – каже. Щоправда, знаходить час і для косметолога, і для візажиста. І не дивно – адже вона фактично постійно перед об’єктивами фото- та відеокамер. Жінка навіть веде свої сторінки у соціальних мережах, де ділиться дописами про своїх малюків. Та навіть виступає у ролі психолога для тих жінок, які теж лишилися самі з дітьми на руках.

Наразі колишнє подружжя бачиться лише у суді. Майже одразу після розлучення Оксана подала чоловіка на аліменти. Але він жодного разу їх не сплатив. Каже: хворий, не може працювати і, відповідно, заробляти. Тепер вона судиться з ним через несплату аліментів. А сума набігла уже чималенька – понад 70 тисяч гривень.

«Чи змогли б знову вибачити свого чоловіка, якби він повернувся до вас?»  – запитую в Оксани. У відповідь – довга пауза, жінка помітно нервує, та все ж відповідає:

«Той,  хто зрадив раз, зрадить і вдруге. І, попри це, я кілька разів давала йому шанс, вірила, що він зміниться, бо ж «усі баби дури». А тепер, знаєте, насправді стільки бруду вилито, що нічого вже не змінити», – відповідає.

Дорогу осилить той, хто йде. Чи жалкує Оксана про те, що народила одразу п’ятьох? Аніскілечки! Вона неймовірно щаслива від цього. Так, важко. Так, час від часу розпирає від образи і від сліз. Але молода жінка знає: навіть якщо вона стала не потрібною тому єдиному і коханому, вона завжди буде потрібною своїм дітям. А от кому буде потрібен він – то вже інше питання. А діти ростуть – не встигнеш і зоглянутися…

Ірина Бура

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, діти, одеса
В тему