12 Квітня 2019
Новини

Після виборів Аваков погрожує викликати Порошенка на допит

Після виборів Аваков погрожує викликати Порошенка на допит

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що Петра Порошенка після виборів можуть викликати на допит.

Про це Аваков сказав під час виступу на 12-му Київському форумі з питань безпеки, - пише УНІАН.

Зокрема, у нього запитали про те, що президент на час виконання своїх повноважень користується правом недоторканності, але чи будуть відкриті кримінальні провадження після закінчення строку повноважень для об'єктивної оцінки в рамках досудового розслідування причетності президента до корупційних правопорушень.

Глава МВС висловив думку, що це риторичне запитання, адже поряд з ним не присутній генеральний прокурор України Юрій Луценко, щоби відповісти на це питання.

«Я не маю жодних прав. Я всього лише політичний міністр. Я думаю, що якщо будуть підстави, у нас достатні інституції, які можуть відкрити провадження проти громадянина, який колись був президентом. Нормальна процедура», - наголосив Аваков.

«Я регулярно ходжу на допити, Арсеній Яценюк (лідер партії "Народний фронт", колишній прем'єр-міністр) регулярно ходить на допити. Останній раз мене допитували щодо замаху на пана Януковича за вимогою Януковича, яку він надіслав з Москви в 2014 році. Винен - відповість, не винен - буде все спокійно», - заявив Аваков.

25 лютого проект «Наші гроші з Денисом Бігусом» оприлюднив розслідування, в якому йшлося, що син на той час першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор нібито причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

У розслідуванні стверджується, що Гладковський-молодший та його партнери вступили у змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також на складах української армії. Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким стандартам якості, були завищеними у рази. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, арсен аваков, петро порошенко
В тему

Останні матеріали