11 Квітня 2019
Новини

На Волині та Чернігівщині розслідують можливий підкуп виборців (фото, відео)

На Волині та Чернігівщині розслідують можливий підкуп виборців (фото, відео)

Правоохоронці двох областей вчора, 10 квітня, отримали інформацію про підкуп виборців.

За фактами відкрито кілька кримінальних проваджень, – повідомляють у Національній поліції.

Так, до Чернігівського відділу поліції надійшло анонімне повідомлення про те, що в одному з партійних офісів у місті перебуває група людей, яким роздають грошові кошти – в обмін на підтримку кандидата П. в ході голосування 21 квітня під час другого туру виборів Президента України.

За вказаною адресою прибула слідчо-оперативна група. У складі групи виїхав і слідчий, який мав вручити повістку про виклик до поліції одному зі співробітників виборчого штабу у провадженні про підкуп виборців.

Офіс був закритий, але згодом звідти почали виходити люди. Серед них була й особа, якій призначалася повістка. При цьому один з чоловіків, який перебував у партійному офісі, з незрозумілих причин злісно перешкоджав роботі поліцейських.

За кілька годин на цю саму адресу знову надійшов дзвінок про виклик поліції – цього разу співробітниками офісу. Заявники скаржилися на активістів, які увійшли до приміщення й проводили пряму трансляцію.

За вказаними фактами поліцейські відкрили два кримінальні провадження – за ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) та ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Цього ж дня до Ківерцівського відділу поліції у Волинській області надійшло повідомлення від громадянина про можливе порушення виборчого законодавства у селищі Олика Ківерцівського району. Так, за словами заявника, у Будинку культури невстановлена особа здійснювала виплату-розрахунок грошових коштів волонтерам, які здійснювали агітацію на користь того ж самого кандидата на виборах Президента України під час першого туру.

У ході проведення першопочаткових слідчих дій встановлено, що до вчинення даного злочину можуть бути причетні двоє жителів Києва. У вказаних осіб було вилучено понад 700 тисяч гривень. Тривають слідчо-розшукові дії, спрямовані на встановлення всіх свідків і очевидців скоєння кримінального правопорушення та прийняття остаточного процесуального рішення.

За даним фактом відкрито кримінальне за ч. 2 ст. 160 (Пропозиція, обіцянка або надання виборцю чи учаснику референдуму неправомірної вигоди…) Кримінального кодексу України. Триває розслідування.

Читайте також:

Вибори-2019 на Волині: підкуп виборців та відсутність у виборчих списках

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, вибори 2019, підкуп виборців, поліція, кримінал, вибори, Відео
В тему