10 Квітня 2019
Новини

У Львові відновлюють опалювальний сезон

У Львові відновлюють опалювальний сезон

Від завтра у Львові продовжують опалювальний сезон. Причиною відновлення опалення стало пониження температури повітря.

Про це повідомили на сайті Львівської міської ради.

Як повідомив заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, у Львові планують відновити подачу опалення до всіх споживачів теплопостачальних підприємств.

«У зв’язку з потеплінням, у Львові було офіційно призупинено опалювальний сезон. Однак, аналізуючи прогноз погоди, ми передбачали, що вже з четверга його буде відновлено. Отож завтра, 11 квітня, теплопостачальні підприємства відновлять подачу опалення до всіх своїх споживачів. Комунальні служби, які дотичні до процесу відновлення опалення, отримали доручення скоординувати свої дії, щоб до кінця дня опалення було в усіх будинках», — повідомив Сергій Бабак.

Щодо відновлення опалювального сезону у Луцьку поки що жодної офіційної інформації не надходило. 

Нагадаємо, що тривалість опалювального сезону зазвичай залежить від декількох факторів. Але головний з них - температура повітря. Наприклад, якщо восени середня температура повітря тримається протягом 3 днів нижче 8 градусів тепла, то в більшості міст України приймають рішення почати опалювальний сезон. Якщо навесні середня температура повітря протягом 3 днів складає більше 8 градусів тепла, то опалювальний сезон завершують.

За повідомленням Укргідрометцентру, лише в четвер у Луцьку температура повітря триматиметься позначки +8 градусів, а з п'ятниці через всі вихідні температура повітря підніметься до +10-12 градусів і не буде опускатися. Натомість у Львові позначку+8 градусів фіксують лише на вихідних, а протягом тижня повітря прогріється до +11 градусів.

Ми писали, що температура повітря в опалювальному приміщенні має бути не нижче 18 градусів тепла. Якщо опалення підключили, а у квартирі все одно холодно — платити за нього за повною ціною не варто. Так, чинні норми встановлюють: якщо температура у приміщенні не вища ніж 12 градусів, опалення можна взагалі не оплачувати. 


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, суспільство, опалення, львів, погода
В тему

Останні матеріали