10 Квітня 2019
Новини

Спиртові заводи Львівщини виробляють фальсифікат для британських супермаркетів

Спиртові заводи Львівщини виробляють фальсифікат для британських супермаркетів

У Львівській області діє мережа нелегального виробництва алкоголю.

Про це у коментарі УНН розповів співголова громадської ініціативи «Права справа» Дмитро Снєгирьов.

«Львівщина виробляє досить велику кількість фальсифікату. Там сконцентровано до 4 спиртових заводів, які офіційно не працюють», - зазначив він.

Нелегальний алкоголь, вироблений в Україні, збувається всередині країни та за її межами, продовжив експерт.

«Основний канал - це пункт пропуску «оптівка» на українсько-російському кордоні. Там контрабанда іде в обидва боки», - сказав він.

Крім того, фальсифікована горілчана продукція вивозиться з України через так звані «ЛНР» та «ДНР», додає Снєгирьов.

«Ця продукція ввозиться на територію Росії, яка виступає транзитною країною для подальшого просування товару», - каже експерт.

Найбільшими країнами-«імпортерами» вітчизняної горілчаної сурогатної продукції є Молдова та Румунія, каже Снєгирьов.

«Варто зазначити, що з Молдови іде зустрічний потік - це так звані виноматеріали або спирт, які у подальшому використовуються для виробництва лікеро-горілчаної і коньячної продукції», - пояснив він.

Нагадаємо, за даними видання «Капітал», з України горілчана продукція контрабандою може поставлятися в країни ЄС, зокрема, до Великої Британії.

«Щоб не платити податки, акцизи і всілякі митні платежі, за паперами горілка (зі Львова) буде продаватися спочатку в Африку в офшорні зони, потім в Литву. Відвантажувати ж її планують відразу в Тракаї (місто в Литві) на величезному логістичному складі. Там вона буде чекати того часу, поки по паперах проведуть операцію, після чого товар «повз лондонську скарбницю» перекочує на полиці британських магазинів. За цей час вартість однієї пляшки контрабандного напою збільшиться в 5 разів - з 4 до 18 фунтів, 14 з яких українські «схемачі» очікують покласти собі в кишеню», - зазначає видання з посиланням на розслідування журналістів, опубліковане в українських ЗМІ.

«Капітал» вказує на можливу причетність до організації такої схеми іноземця Ніла Сміта, відомого в Україні за торішнім гучним скандалом зі спробою рейдерства торгової марки Medoff.

Обсяги легального виробництва горілки в Україні скорочуються вже 5 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, алкоголь, кримінал, львів
В тему