9 Квітня 2019
Новини

Хлопчик вижив після удару струмом у 10 тисяч вольт (фото)

Хлопчик вижив після удару струмом у 10 тисяч вольт (фото)

У Запоріжжі 14-літній підліток вразило струмом у 10-тисяч вольт. Однак він вижив.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Запоріжжяобленерго».

Як повідомили в товаристві, підліток намагався проникнути до електрощитової, розташованої на зовнішній стінці трансформаторної підстанції. Щоб проникнути у щитову підлітку довелося зламати замок, яким були закриті щитова та ТП.

«За попередньою інформацією, зламавши замок електрощитової, підліток голіруч торкнувся до запобіжників всередині, в результаті чого отримав електротравму та був ушпиталений. Як він сам пізніше зізнався, він «хотів подивитися на запобіжник», - йдеться у повідомленні.

Підліток отримав сильні опіки рук, однак залишився живий. З огляду на потужність удару, рятувальники назвали дивом те, що потерпілий вижив. Його стан лікарі оцінюють як «середньої тяжкості».

Однак через пошкодження обладнання щитової вийшла з ладу кабельна лінія електропередач і без світла залишилася частина споживачів Правого берега.

Отож, кожному варто знати основні правила електробезпеки:

  • 1. За жодних обставин не можна наближатися до обірваних дротів, тим більше — торкатися їх.
  • 2. Категорично заборонено проникати до трансформаторних підстанцій та шаф електрощитових — це може скінчитися трагедією.
  • 3. Заборонено підійматися на дахи та дерева, розташовані поблизу повітряних ліній електропередач — ви можете потрапити під напругу. Особливо ж ризик зростає під час дощу.
  • 4. Не можна запускати повітряних зміїв, літачки та інші «літальні апарати» поблизу повітряних ліній електропередач, а також розкладати під ними багаття.

Однак не всі підлітки необдумано жартують зі струмом. 12-річний американець Джексон Освалт з міста Мемфіс (штат Теннессі) став наймолодшою людиною світу, якій вдалося провести успішну ядерну реакцію.

За словами хлопця, він перетворив свою дитячу кімнату в будинку батьків у ядерну лабораторію, оснастивши її обладнанням на 10 тисяч доларів. Освалт пояснив, що використовує 50 тисяч вольт електрики, щоб нагрівати газ дейтерію, в результаті чого відбувається злиття ядер і вивільнення енергії.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, суспільство, Фото
В тему