7 Квітня 2019
Новини

Тимошенко може потрапити до другого туру: в ЦВК назвали умову

Тимошенко може потрапити до другого туру: в ЦВК назвали умову

Якщо до 24:00 7 березня 2019 хтось із двох кандидатів у президенти, які стали лідерами голосування, відмовиться балотуватися, до другого туру проходить Юлія Тимошенко.

Йдеться, відповідно, про кандидатів в Президенти Володимира Зеленського (керівника студії «Квартал 95») і Петра Порошенка (чинного глави держави). Про це Українським Новинам повідомила доповідач календарного плану, член ЦВК Світлана Кустова.

«У відповідності із затвердженим календарним планом, звернення із заявою про відмову від балотування дозволяється до 7 квітня включно, а рішення про скасування приймається ЦВК до 8 квітня включно», - сказала вона.

Згідно з законодавством, якщо кандидат, який вийшов у другий тур, відмовляється від балотування, то замість нього в бюлетень включається наступний, той, хто отримав найбільшу кількість голосів кандидат (на виборах 31 березня це лідер партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» Юлія Тимошенко).

Згідно з календарним планом, текстом якого володіє агентство, кандидати можуть здійснювати передвиборчу агітацію з 8 квітня до 24:00 19 квітня.

Бюлетені повинні бути виготовлені не пізніше 14 квітня.

Змінити місце голосування на виборах громадянам дозволяється до 15 квітня включно.

Після проведення другого туру 21 квітня ЦВК зобов'язаний на підставі протоколів окружних комісій встановити результати виборів не пізніше 1 травня.

Інавгурація новообраного Президента має відбутися не пізніше 3 червня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, вибори 2019, петро порошенко, юлія тимошенко, володимир зеленський
В тему