6 Квітня 2019
Новини

Коли скасують потяги, що прямують до Росії – Омелян

Коли скасують потяги, що прямують до Росії – Омелян

Через  декілька років припинять курсувати потяги, прямують із Києва та Львова до Москви.

Цей напрям «відмирає» сам по собі - слова міністра інфраструктури України Володимира Омеляна передає 24 канал.

Так, у лютому «Укрзалізниця» зменшила періодичність курсування поїздів, які прямують з українських міст до Москви. Такі зміни зумовлені різким скороченням пасажиропотоку. Відомо, що у 2018 році «Укрзалізниця» перевезла до Росії 772,9 тисячі пасажирів, що майже на 20% менше, аніж у 2017 році.

Так, під час брифінгу міністр інфраструктури України Володимир Омелян зазначив, що у 2018 році Україна вперше мала більший пасажиропотік в напрямку до Євросоюзу, ніж у східному напрямку, передає УНН.

«Падіння ринку пасажирських перевезень залізницею кожного року – 15 – 20% і цей тренд зберігається… Ми пішли природнім еволюційним шляхом. Я думаю, ще декілька років і ми закриємо цей потяг», – наголосив Омелян.

За його словами, зараз все більше українців розуміють, що у країнах Євросоюзу можна заробляти набагато більше, працюючи при цьому в більш комфортних умовах, ніж у Російській Федерації.

Зазначимо, що ініціатива Мінінфраструктури щодо зупинення пасажирського залізничного сполучення є заходом у відповідь на дії Росії в Азовському морі та окупацію територій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, потяги, укрзалізниця, росія, Політика
В тему