5 Квітня 2019
Новини

Росія і досі затримує кораблі в Керченській протоці

Росія і досі затримує кораблі в Керченській протоці

Російська Федерація затримує іноземні судна, які прямують в українські порти.

Про це у коментарі кореспонденту УНН повідомив прес-секретар голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

«Росіяни наразі роблять набагато менші затримки іноземних суден під час їхнього слідування в українські порти. Тобто вони оглядають судна, але часові затримки менші», - Слободян.

Проте, за його словами, дане питання не можна розглядати без контексту того, що Росія незаконно окупувала Крим і Керченську протоку.

«Для них наразі політично вигідно демонструвати нібито лояльність до проходження іноземних суден, але ця ситуація може змінитися впродовж півгодини, якщо в Кремлі хтось прийме відповідне рішення», - зазначив Слободян.

Нагадаємо, що кораблі НАТО все частіше пришвартовуються біля українських берегів.   Так 1 квітня, вранці, два кораблі НАТО - фрегат королівських військово-морських сил Канади «Торонто» (Toronto) та іспанських військово-морських сил «Санта Марія» (Santa Maria) - зі складу 2-ї постійної військово-морської групи НАТО (SNMG2) зайшли і пришвартувалися на морському вокзалі Одеського морського порту.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, кораблі, затримання, крим
В тему

Останні матеріали