4 Квітня 2019
Новини

На Рівненщині «запійна» мати тиждень тримала сина в квартирі

На Рівненщині «запійна» мати тиждень тримала сина в квартирі

ДСНСівці дісталися в квартиру в багатоповерхівці, де утримували дитину, пожежною драбиною.  

У Вараші Рівненської області поруч із нетверезою матір’ю поліцейські та соцпрацівники виявили недоглянуту дитину. Тиждень малюк пробув поряд із «запійною» жінкою. Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у Рівненській області.

Учора, 3 квітня, до поліцейських звернулася працівниця міського центру соціальних служб, попрохавши про допомогу за місцем проживання 24-річної жительки Вараша, яка неналежно виконує материнські обов’язки щодо своєї малолітньої дитини.

Правоохоронці, які виїхали на виклик, на місці з’ясували, що тиждень матір не приводила 4-річного сина у садочок. Коли до їхньої квартири навідались соцпрацівники, жінка на стукіт у двері не реагувала.

Раніше молода матір не раз потрапляла у поле зору соціальних служб через зловживання алкоголем, неналежне виконання материнських обов’язків, за що перебувала на обліку. Торік жінка стала на шлях виправлення – влаштувалася на роботу і зав’язала із випивкою. Та ненадовго. Дізнавшись, що хлопчик не відвідує дитсадок, а його матір безпричинно не виходить на роботу, соцпрацівники забили на сполох.

Потрапити до помешкання змогли лише працівники ДСНС, яких викликали на допомогу. Рятувальники скористалися авто драбиною, яку приставили до вікна квартири. Лише побачивши ДСНСівців у власній оселі, господиня відчинила двері для правоохоронців та соціальних працівників. Хлопчик на той момент бавився у кімнаті.

Сама жінка була сильно п’яна. Пізніше освідчення показало 3,15 проміле алкоголю в її крові.

За таких умов подальше перебування малої дитини вдома було неможливим, тож хлопчика помістили до дитячого відділення вараської лікарні. Соціальні служби вирішуватимуть питання про повторне взяття сім’ї під супровід.

Щодо горе-матері поліцейські склали адмінпротокол за фактом неналежного виконання батьківських обов’язків за частиною 1 статті 184 КУпАП. Протокол направлено на розгляд до місцевого суду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, діти, рівне
В тему