4 Квітня 2019
Новини

Ще один фейк: ролик Зеленського створила російська компанія

Ще один фейк: ролик Зеленського створила російська компанія

Зе! Команда спростувала недостовірну інформацію про те, що російська компанія є правовласником відеролику, в якому Володимир Зеленський погодився провести дебати з Петром Порошенком на НСК «Олімпійський» перед другим туром президентських виборів.

Про це йдеться у заяві прес-служби Зеленського.

«Російський слід» - дискредитація. З урахуванням поширення інформації про нібито надані права на захист авторського контенту, використаного у ролику Володимира Зеленського щодо передвиборчих дебатів, компанії Kedoo Entertainment Russia, команда Володимира Зеленського повідомляє наступне. Ми вважаємо цю інформацію черговою безпорадною і нудною спробою дискредитації. Лише і тільки Зе! Команда є правомочним власником всього аудіовізуального контенту, який використовується у відеороликах та інших відео та аудіо продуктах, які вироблені та транслюються в рамках виборчої кампанії Володимира Зеленського», - сказано у ній.

Раніше в ЗМІ була поширена інформація про те, що правовласником відео є російська фірма.

У тому числі цю інформацію оприлюднила перший заступник голови Верховної Ради, уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

«Ще Президентом не став, а вже передав корпоративні права на себе Росії. Kedoo Entertainment Russia - фірмочка, яка має корпоративні права на ролик на нашому стадіоні», - написала вона в соціальній мережі Facebook.

Kedoo Entertainment Russia нібито має контракт з ВГТРК, Першим каналом (Росія) і є правовласником трансляції програми «60 хвилин» на телеканалі «Росія 24».

Пізніше Геращенко видалила свій пост, визнавши, що поширена нею інформація була неправдивою.

«До фейків і аферистів ставлюся негативно. Тому фейки видаляю і визнаю, якщо був фейк... Це про дорогий і пафосний ролик Зе про стадіон. Його знімали місцеві продакшн, як з'ясувалося, а РФ-компашки просто відразу радісно його залили собі і позначили свого фаворита на українських виборах... Фіктивний правовласник, робот, автоматично забиває авторські права на контент, який був використаний в новинах РФ. Я проти неправдивих новин», - написала вона.

Погодившись на дебати, Зеленський дав Порошенку 24 години на вибачення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, дебати, володимир зеленський, росія
В тему