4 Квітня 2019
Новини

У Харкові прощаються із кулеметницею батальйону «Донбас» Яною Червоною (відеотрансляція)

У Харкові прощаються із кулеметницею батальйону «Донбас» Яною Червоною (відеотрансляція)

Сотні людей прийшли провести в останню путь відому волонтерку, яка загинула на фронті.

У Харкові у ці хвилини прощаються із загиблою кулеметницею батальйону «Донбас», а в минулому відомою волонтеркою Яною Червоною. Відео у режимі наживо веде харків’янин Сергій Котляр у соціальній мережі Facebook.

Дуже багато людей прийшли віддати останню шану жінці-військовій, яка із побратимом загинула у бліндажі на передній лінії фронту внаслідок прямого влучання в укриття ворожого снаряду. Люди, утворивши величезну чергу, покладають квіти на домовину Яни Червоної. Багато хто стає на коліна, цілує віко закритої труни. Прощання із Яною почалося об 11:00 і проходить на вулиці Сумській біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

Нагадаємо, старший солдат, кулеметниця 46-го окремого батальйону спецпризначення «Донбас-Україна» 54-ї ОМБР Яна Червона (позивний «Відьма») загинула 2 квітня неподалік села Новозванівка, що у Попаснянському районі Луганщини. Під час масованого артилерійського обстрілу ворогом позицій ЗСУ у бліндаж влучив 152 мм снаряд.  Разом із Яною загинув побратим – молодший сержант Олександр Мілютін (позивний «Дєда»).

Яна Червона народилася 16.04.1979 року в Харкові. Учасниця Харківського Автомайдану та Харківської Самооборони. З 2014 року – волонтер, допомагала батальйону «Айдар». А у вересні 2016-го пішла воювати на фронт, підписала контракт із 54-ю мехбригадою, де спершу служила стрілком, а згодом кулеметницею 3-ї роти 1-го механізованого батальйону 54-ї ОМБР (рота Микити Ярового, у якій служать колишні добровольці ДУК «Правого сектору»). Учасниця боїв на Світлодарській дузі взимку 2016 – 2017 років. У 2017 році перейшла у батальйон «Донбас». 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, харків, армія, Відео
В тему