4 Квітня 2019
Новини

ТОП-9 порад, як стати добрішим

ТОП-9 порад, як стати добрішим

Психологи стверджують, щоб стати щасливою людиною потрібно бути добрим.

Прості поради, як стати добрішим:

  • 1. Слід виробити в собі надзвичайно корисну звичку бути завжди вдячними вже за те, що ви маєте в даний момент!

Більшість з нас вже давно сприймають все те, що вони мають, самих себе, все своє життя і всі блага, які воно нам надає, як звичне явище. А ви ніколи не намагалися подумати над тим, як живеться тим людям, які позбавлені, наприклад, зору, рук або ніг? Ось і спробуйте хоча б десять чи п’ятнадцять хвилин в день поміркувати над тим, що ж ви вже маєте, незалежно від своїх власних зусиль і кому або ж чому ви просто зобов’язані бути вдячними вже за це!

  • 2. Не соромтеся завжди виражати свою щиру подяку

Зовсім необов’язково затримувати в собі ті слова подяки, які були спричинені чиїми-небудь діями. Ніколи не забувайте казати чарівне слово: «Спасибі!».

Стоячи в підземному переході і слухаючи гру на гітарі, або, наприклад, ваша подруга дала вам з собою свою парасольку, так як на вулиці почався раптом сильний дощ? Обов’язково подякуйте їй за це: вона повинна дізнатися, як ви цінуєте її дбайливе ставлення до власної персони. Бо часом прості і щирі слова подяки, вимовлені з посмішкою, легко можуть стати причиною прекрасного і натхненного настрою і у вас і у людини, на чию адресу, власне, слова подяки і були спрямовані.

  • 3. Негайно позбудьтеся від шкідливої ??звички обговорювати кого б то не було

Напевно, вже давно вам відомий таке чудовий вираз: “Не судіть і не судимі будете!”. Хіба вам приносить задоволення розуміння того, що вас засуджують за будь-які ваші слова чи дії? Швидше за все, ні. Тому і ви самі ніколи не поспішайте різко засуджувати чиї-небудь слова або дії, звичайно за рідкісним винятком, і в тих випадках, коли це абсолютно необхідно, і в підсумку всі будуть від цього тільки комфортніше себе почувати.

  • 4. Слід бути дуже обережними зі словами критики, спрямованої на чиюсь адресу

Звичайно, справедливі зауваження іноді абсолютно необхідні, але не варто занадто захоплюватися. Пам’ятайте: «Все добре в міру». У тому випадку, коли кінцевою метою всіх слів вашої критики є бажання принизити гідність людини, а не м’яко і тактовно, а то і з жартом підмітити її деякі помилки, то в підсумку виходить, що це вже навіть і не критика.

  • 5. Прагніть до всіх оточуючих вас людей ставитися з певною часткою розуміння

В принципі, практично у кожної людини є своя власна думка, як і свій погляд на все, що відбувається в цьому світі. Однак, це зовсім не повинно створювати вам якісь проблеми для того, щоб уважно вислухати точку зору, що відрізняється від вашої, і навіть постаратися зрозуміти і, можливо, навіть і прийняти її.

Саме така манера спілкування і поведінки з оточуючими вас людьми допоможе вам бути завжди комунікабельними, та розширить ваш кругозір. Тільки надто обмежені і навіть твердолобі люди, просто-напросто бояться і терпіти не можуть чути ту думку, яка в корені відрізняється від їхньої власної думки.

  • 6. Намагайтеся якомога частіше робити оточуючим вас людям компліменти

Постарайтеся сконцентрувати вашу увагу саме на всьому тому, що вам в них хоч трішечки подобається. І, звичайно, абсолютно не варто звертати підвищену увагу і навіть помічати ті дрібниці і які-небудь недоліки оточуючих, які вас дратують.

В принципі, ви можете відзначити саме те, що вважаєте гідним уваги і цілком доречним: нову зачіску, макіяж, якісь цікаві деталі одягу, гарну посмішку. Дуже часто чиї-небудь, особливо приємні компліменти, можуть і надихати і навіть спричинити маленькі чудеса.

  • 7. Намагайтеся робити якомога більше саме добрих справ

Якщо ви перебуваєте за кермом автомобіля, обов’язково пропускайте пішоходів, поступіться місцем у громадському транспорті літній людині. Адже зробивши комусь щось дуже приємне і почувши слова подяки у відповідь або ж просто посмішку, ви і самі відчуєте, як ваш настрій теж помітно покращується!

  • 8. Завжди і скрізь намагайтеся тактовно йти від будь-яких конфліктних ситуацій

Природно, що в той же час ви повинні дати зрозуміти, що ви завжди можете постояти і за себе, і за свою власну думку. Справа в тому, що не слід використовувати свою дорогоцінну енергію на настільки порожнє проведення часу: збережіть її краще для виконання будь-яких своїх справ! І ви помітите, наскільки швидше багато ваших планів і завдань стали вирішуватися і виконуватися якісніше.

Напевно, часом набагато логічніше буде прийняти і змиритися з тією ситуацією, що на світі існують такі люди, які ніколи не зрозуміють і не приймуть вас, також як і ви їх. Прийміть це як даність, і ви одразу ж помітите наскільки приємніше і легшим стало ваше життя.

  • 9. І, наостанок, як звичайно, найважливіша думка

Обов’язково будьте, насамперед, добрими до самих себе! Адже доброта насправді є настільки цілісним і навіть неподільним поняттям, що те, як ви будете ставитися до самих себев, так, відповідно, ви будете ставитися і до оточуючих вас людей.

Любіть себе, і тоді обов’язково полюблять і вас!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, поради
В тему