4 Квітня 2019
Новини

На Львівщині скажений кіт покусав дорослих і дитину

На Львівщині скажений кіт покусав дорослих і дитину

Хворий на сказ домашній кіт накинувся на людей.

У Львівській області домашній кіт хворий на сказ, покусав та подряпав трьох дорослих осіб та дитину. Про це журналісту УНН повідомила лікар-епідеміолог, завідуюча відділенням організації епідеміологічних досліджень Яворівського районного відділу обласного лабораторного центру Віра Левицька, – повідомляє УНН.

«В селі Оселя Яворівського району, від укусу та подряпин домашнього кота, постраждали господарі – троє дорослих та одна дитина. Тварина на момент прокусу була на початковій стадії захворювання на сказ», – сказала Левицька.

За її словами, після нападу, кіт був ізольований, за ним було організоване спостереження. На третій день тварина померла. В результаті було з’ясовано, що кіт був хворий на сказ.

«Всі потерпілі були доставлені в Яворівську центральну районну лікарню для проведення щеплення. Також, проводяться медичні спостереження», – розповіла Левицька.

У зв’язку з ситуацією, протиепізоотичною комісією при районній державній адміністрації складено та затверджено план заходів, яким передбачено щеплення в населеному пункті Оселя всіх домашніх тварин.

Левицька, зазначила, що наразі існує проблема щодо забезпечення антирабічної вакцини для щеплень проти сказу.

Читайте також:

«НП» у Миколаєві: через скаженого дворнягу в місті вводять карантин

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, скажений кіт
В тему

Останні матеріали