3 Квітня 2019
Новини

70 років неволі: шокуючі дані про останню жінку-рабиню

70 років неволі: шокуючі дані про останню жінку-рабиню

Вчена з університету Ньюкасла встановили особу останньої рабині з трансатлантичного корабля, яка потрапила до США у 1860 році.

Про це повідомляє ВВС.

Ханна Дуркін зробила відкриття, досліджуючи архіви та записи перепису. Вона зазначила, що «здається шокуючим, що історія настільки близька до живої пам’яті».

Останньою рабинею, яка вижила, виявилася жінка на ім’я Саллі Сміт (спочатку її називали Редоші), яку викрали із Західної Африки работорговці. Вона жила до 1937 року в Алабамі, залишаючись на плантації, де її й поневолили.

Дуркін вважає, що жінці було 12 років, коли її перевезли на одному з останніх кораблів з рабами до США, де було понад 100 інших чоловіків, жінок і дітей. Її купив алабамський банкір і власник плантації.

Попри те, що рабство було скасовано через п’ять років після її прибуття до США, у 1965-му, Редоші продовжувала працювати на тій же плантації, зі своїм чоловіком, який також був викрадений із Західної Африки та донькою. Дослідники стверджують, що вона провела на згаданій плантації загалом понад 70 років після скасування рабства та померла приблизно у 89 або 90 років.

Попередній останній відомий раб, якого привезли до США, помер у 1935 році. Були раби, які жили пізніше, однак вони уже народилися в рабстві. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, рабині, утримання в неволі, сша, африка
В тему