3 Квітня 2019
Новини

Литва і Польща об'єднуються проти Росії

Литва і Польща об'єднуються проти Росії

Литва і Польща об'єднуються проти Росії. З цією метою вони збільшують чисельність військ Північно-Східної дивізії з метою захисту Сувалкського коридору.

Про це заявив головнокомандувач польської армії Раймунд Анджейчак, - пише «etcetera».

Глава збройних сил Польщі зазначив, що обговорив із литовським колегою можливості для військових обох країн відпрацьовувати максимально комплексні й складні сценарії. За його словами, Польща із занепокоєнням спостерігає за нарощуванням Росією військових потужностей у Калінінградській області.

«Зростання чисельності військових підрозділів, модернізація в Калінінградській області – це символи дуже агресивних дій РФ. Саме тому ми об’єдналися з Литвою і обговорюємо можливість приєднання до нашої команди інших країн», – підсумував Анджейчак.

Сувалкський коридор – ділянка кордону Литви і Польщі шириною в 100 км, яка на заході межує з Калінінградською областю РФ, а на сході – з Білоруссю. Зарубіжні аналітики зауважують, що в разі війни Росії важливо було б швидко захопити Сувалкський коридор, щоб відрізати союзникам по НАТО шлях сушею до країн Балтії.

Представники країн Балтії виступили за присутність військових США в балтійському регіоні у зв’язку із загрозою російської агресії.

Читайте також:

НАТО буде захищати українські кораблі: реакція Росії.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, польща, росія, стягнення військ, литва
В тему