3 Квітня 2019
Новини

Мексика погрожує Трампу залишити США без авокадо

Мексика погрожує Трампу залишити США без авокадо

Мексиканські виробники змушують американського лідера передумати розділяти країни стіною.

Якщо американці перекриють кордон зі сусідньою Мексикою, авокадо в США закінчаться за три тижні. Штати перебувають у сильній залежності від імпорту мексиканських фруктів, овочів і алкоголю для задоволення споживчого попиту. Близько половини всієї привізної городини і 40% – садовини вирощені в Мексиці, передає «Страна.юа», посилаючись на американські ЗМІ.

І в зв’язку з планами Трампа закрити кордон з Мексикою в США може виникнути дефіцит деяких імпортних продуктів. Так, наприклад, запаси авокадо в країні вичерпаються через три тижні, якщо президент країни Дональд Трамп закриє кордон, тобто унеможливить імпорт.

Про це заявив Стів Барнард, президент найбільшого дистриб’ютора і виробника авокадо в світі Mission Produce. «Ви обираєте для цього найгірший період, адже зараз Мексика фактично постачає 100% авокадо в США. Каліфорнія тільки починає, і в них наразі скромний урожай, та й поки з’явиться на прилавках, мине близько місяця», – сказав Барнард.

31 березня Трамп заявив, що існує дуже велика ймовірність, що він закриє кордон вже цього тижня, якщо Мексика не припинить потік мігрантів у США.

В кінці березня Міноборони США дозволило використовувати 1 млрд доларів на зведення 91-кілометрової ділянки стіни на кордоні з Мексикою. Це перші виділені кошти на стіну з Мексикою в рамках надзвичайного стану, введеного Трампом для отримання коштів на бар’єри на кордоні. Найближчим часом Трамп планує ветувати рішення Конгресу про заборону будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика, сша, мексика
В тему