1 Квітня 2019
Новини

Уперше в історії  України зносять незаконно збудовану багатоповерхівку

Уперше в історії  України зносять незаконно збудовану багатоповерхівку

На демонтаж будинку на Личаківській, 259 у Львові міськрада виділила 2,8 мільйона гривень.

Справа незаконної семиповерхівки у Львові почалася ще в 2016-му році, однак остаточне рішення винесли в грудні 2018-го. Тоді Восьмий апеляційний адміністративний суд постановив знести незаконний об’єкт на вулиці Личаківській, 259, передає «ГалНет».

«Настільки великий об’єкт – семиповерховий монолітно-каркасний будинок в історії Львова зноситься впершея, як і в історії України. Цей будинок будувався без розробленої проектної документації», – розповів керівник юридичного відділу Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю міста Львова Святослав Кіндратів.

Деконструкція забудови триває вже близько двох тижнів. Детальніше про демонтаж розповів керівник Личаківського відділу державної виконавчої служби міста Львів Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ігор Шургот

«Понад 2,5 місяця триває виконавче провадження щодо знесення будівлі. Станом на сьогодні знесено покрівлю і проводиться руйнація нетримальних конструкцій, орієнтовно роботи триватимуть від місяця до двох».

Віен також зауважив, що забудовнику неодноразово надсилалися процесуальні документи, та на прийом до державного виконавця той так і не з’явився. Перед проведенням демонтажу на основі висновків експертів стан будівлі визнали аварійним.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів
В тему