1 Квітня 2019
Новини

Державні шахти відключили від електропостачання

Державні шахти відключили від електропостачання
 
Державні вугільні шахти через велику заборгованість відключили від електропостачання.
 
Про це повідомляє прес-служба Незалежної профспілки гірників України.
 
«... від електропостачання відключено копальні державних підприємств «Лисичанськвугілля», «Первомайськвугілля», шахти «Капітальна» і «Центральна» ДП «Мирноградвугілля». Видобуток вугілля припинено, копальні працюють в обмеженому режимі: не знеструмлено лише водовідлив та системи провітрювання», - йдеться у повідомленні.
 
Водночас гірники не працюють на ВП «Шахта «Родинська» ДП «Мирноградвугілля» через заборгованість із заробітної плати за січень і лютий нинішнього року. 
 
Натомість «Громадське» повідомляє, що саме шість державних вугільних шахт, розташованих у Волинській та Луганській областях, відключили від електропостачання через те, що вони не уклали договору з новим постачальником електроенергії та мають велику заборгованість.

Зокрема, відключили державні шахти компаній Волиньвугілля, Лисичанськвугілля, Первомайськвугілля, Мирноградвугілля. Наразі на шахти постачається мінімальний обсяг електроенергії, необхідний для живлення насосів для відкачування води.

Зазначимо, що загальна сума боргів державних шахт за електроенергію від початку року склала 580 мільйонів гривень.

Відповідно до закону про ринок електроенергії, промислові компанії, в тому числі шахти, мали з 1 січня 2019 року укласти нові договори про постачання електроенергії. До кінця березня 2019 року ці компанії перевели на тимчасового постачальника електроенергії, контракт з яким закінчився.

 

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, шахти, електроенергія
В тему