1 Квітня 2019
Новини

Лідери президентських перегонів: знайомтеся ближче

Лідери президентських перегонів: знайомтеся ближче

ЦВК продовжує підрахунок голосів виборів, які відбулися вчора, 31 березня.

Учора, 31 березня, в Україні відбулося голосування за нового Президента України. Станом на 13:30 підрахованими є понад 75% голосів виборців, за результатами яких у другий тур виходять Володимир Зеленський (30,4%) та Петро Порошенко (16,11%). Tvoemisto.tv пропонує познайомитися з ними ближче.

Володимир Зеленський

Фото з відкритих джерел

Володимир Олександрович Зеленський народився 25 січня 1978 року в Кривому Розі. Здобув вищу юридичну освіту у Криворізькому економічному інституті Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана. Окрім практики, за фахом не працював. Одружений, має двох дітей.

З 2010 до 2012 був генеральним продюсером телеканалу «Інтер». У 2012 році разом зі студією «Квартал-95» уклали договір з телеканалом 1+1, де працює і сьогодні.

У 2015 році в Україні студія «Квартал-95» випустила фільм «Слуга народу», у якому описується політична кар’єра вчителя історії Василя Голобородька, якого обрали президентом України. У 2017 році юрист «Кварталу-95» Іван Баканов зареєстрував політичну партію – «Слуга народу». 1 січня 2019 року опівночі на канал «1+1» Володимир Зеленський оголосив, що йде в президенти. 21 січня 2019 року політична партія «Слуга народу» висунула Володимира Зеленського кандидатом у президенти України.

За офіційними даними НАЗК за 2017 рік, Володимир Зеленський задекларував:

  • Житловий будинок селі Іванковичі Київської області, три квартири в Києві (у тому числі спільно з братами Сергієм та Борисом Шефірами),
  • Спільно з дружиною Оленою Володимир Зеленський з 2014 року орендує квартиру у Великій Британії площею 91,9 м2;
  • Чотири коштовні годинники;
  • Land Rover 2016 року;
  • Патенти та товарні знаки.

У декларації дружини Володимира Зеленського Олени вказано:

  • Дві квартири – в Лівадії (АР Крим) та Києві, нежитлові приміщення спільно з Оленою та Ларисою Шефір, а також Сергієм Шефіром;
  • Три коштовні годинники;
  • Mercedes-Benz S 500 4 MATIC 2014 року та BMW X5 2011 року.

За інформацією «Слідство. Інфо», Володимир Зеленський разом з дружиною також володіє 15-кімнатною віллою в італійському місті Форте-дей-Мармі, яку не вказав у декларації.

Окрім цього, Володимир Зеленський задекларував квартиру площею 299,7 м2 і два паркувальні місця у Києві. Їхнім власником є кіпрська компанія Aldorante Limited, засновником якої є Зеленський. Сам він і його дружина володіють акціями кількох компаній, розташованих на Віргінських островах та на Кіпрі, та мають частки в 11 українських компаніях. Він або його дружина є кінцевими власниками 8 компаній, розташованих в Україні, на Кіпрі, Віргінських островах, в Італії та Белізі. Доходи Володимира Зеленського за 2017 склали понад 8 млн грн.

Офіційну передвиборчу програму кандидата у президенти України Володимира Зеленського можна подивитися за посиланням.

Петро Порошенко

Фото: Радіо Свобода

Петро Олексійович Порошенко народився 26 серпня 1965 року в місті Болград Одеської області. Навчався у Київському університеті ім. Тараса Шевченка з 1982 до 1989 року на факультеті міжнародних відносин і міжнародного права. Спеціалізація – міжнародні економічні відносини. Кандидат юридичних наук. Одружений, має чотирьох дітей.

З 1990 року об’єднав кілька кондитерських підприємств під назвою «Рошен». З 1993-1998 – генеральний директор концерну «Укрпромінвесту». Пізніше став власником компанії до її ліквідації у 2012 році.

Народний депутат ІІІ, ІV, V та VІІ скликань. З 2009 до 2010 року – міністр закордонних справ, з березня до грудня 2012 року – міністр економічного розвитку та торгівлі, член Ради НБУ з 2007 до 2014 року. Чинний Президент України з 7 червня 2014 року.

За офіційними даними НАЗК за 2018 рік, Петро Порошенко спільно з дружиною задекларував:

  • Житловий будинок у Козині Київської області, 6 земельних ділянок у Києві, Козині та Петропавлівському на Київщині, оренда однієї земельної ділянки в Козині, садовий будинок у Петропавлівському, 4 квартири (у Києві та Вінниці), гараж у Києві, а також іпотеку на базу відпочинку «Лебідь», в Лимані Одеської області;
  • П’ять картин, 8 меблевих гарнітурів, набір світильників та дві люстри, машину хімчистки, два телевізори і проектор, камінний набір, рояль, настільний годинник, шість наручних годинників, коштовні ювелірні вироби, одяг, жіночі сумочки, два килими;
  • Mercedes-Benz Vito 116 CDI 2010 року та Jaguar XF 4/2 Lv8 2008 року.

Петро Порошенко з дружиною володіють цінними паперами 4 компаній, одна з яких зареєстрована на Кіпрі, а також корпоративними правами на ТОВ «Фірма Екран». Сам Петро Порошенко є кінцевим власником 95 компаній, більшість яких стосуються кондитерського бізнесу «Рошен».

Доходи Петра Порошенка за 2018 рік склали 1,55 млрд доходів.

Офіційну передвиборчу програму кандидата у президенти України Петра Порошенка можна подивитися за посиланням.

Додамо, що у ЦВК вже підтвердили проведення другого туру президентських виборів.

Читайте також:

На Волині майже 25% виборців віддали свої голоси Зеленському

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, вибори 2019, петро порошенко, володимир зеленський
В тему

Останні матеріали