1 Квітня 2019
Новини

У Путіна відповіли Зеленському щодо компенсацій за Крим і Донбас: «Тема закрита»

У Путіна відповіли Зеленському щодо компенсацій за Крим і Донбас: «Тема закрита»

У Кремлі відреагували на заяву кандидата в президенти Володимира Зеленського про те, що в разі зустрічі з главою РФ Володимиром Путіним він вимагатиме повернення окупованих територій України та виплати компенсації за це.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Росія готова пояснювати будь-якому політикові свою позицію по Донбасу, але не обговорюватиме тему належності Криму, передає «Інфорезист».

«Ми готові пояснювати будь-якому громадянину України, що Росія не окуповує ніяких українських територій. Про це не може бути мови, бо невизнані республіки Донбасу відірвані самою Україною і те, що там відбувається, є наслідком тієї політики, яку проводить керівництво України», – вважає Пєсков.

Він додав, що Крим – це тема, яка взагалі не підлягає обговоренню, вона «закрита раз і назавжди». А сам півострів, на думку керівництва РФ, нібито не є окупованою або включеною територією.

Також у Кремлі повідомили, що хочуть бачити президентом України людину, яка «націлена на врегулювання ситуації на Донбасі».

«Звичайно, нам хотілося б бачити не партію війни «біля керма» України, а партію, яка націлена на реальне поетапне врегулювання ситуації на південному сході України на основі наявних домовленостей», – підсумував Пєсков.

Нагадаємо, що в день виборів, 31 березня, шоумен Володимир Зеленський на прес-конференції розповів, що скаже Путіну на першій зустрічі, яка відбудеться після повернення окупованих територій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, володимир зеленський, росія
В тему