29 Березня 2019
Новини

Росія створила УПА і УНА для зриву українських виборів

Росія створила УПА і УНА для зриву українських виборів

Служба безпеки України викрила діяльність екстремістський об'єднань «УПА» і «УНА», які створили російські спецслужби для зірвання виборів президента України.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

«Співробітники СБУ встановили, що угруповання координувалось громадянином США Рустамом Ташбаєвим, уродженцем РФ, колишім курсантом Калінінградського вищого військово-морському училища, якого у 2015 році було видворено з України за підривну діяльність. За завданням російських спецслужб учасники об`єднання мали створити власні військові формування: «Українську повстанську армію» («УПА» - з дислокацією за кордоном) та «Українську національну армію» («УНА» - з дислокацією в Україні)», - йдеться у повідомленні.

На теренах України створення «Української національної армії» очолив громадянин України Ю.Заболотний, який неодноразово затримувався співробітниками Національної поліції за незаконне зберігання зброї та пограбування та притягався до кримінальної відповідальності через заклики до повалення конституційного ладу в Україні.

Як повідомили првоохоронці, Заболотний вів переговори щодо отримання грошової допомоги для проведення екстремістської діяльності з відомим агентом російських спецслужб М. Дульським. Стало відомо, що у період оголошення військового стану в Україні керівники «УНА» налагодили збір інформації про місця дислокації та маршрути пересування підрозділів ЗСУ з метою вчинення диверсій та зриву мобілізації.

«Російський слід в діяльності «УНА» підтвердився за результатами обшуків, проведених в учасників цієї екстремістської організації в Одесі, двоє з яких - громадяни Російської Федерації та невизнаної Придністровської народної республіки, а третій – громадянин України – уродженець Придністров’я. Зокрема правоохоронці вилучили засоби ураження та тисячу примірників газет, які містили заклики приєднуватись до діяльності «УНА», - повідомили у прес-службі.

Було проведено 16 обшуків і вилучено вогнепальну та холодну зброю, саморобні вибухові пристрої та гранати, вибухівку, військове спорядження, засоби зв’язку та внутрішні документи незаконного військового формування, які стосувались його протиправної діяльності.

«Усі спроби розхитати ситуацію в Україні, у тому числі під прикриттям патріотичних гасел, приречені на поразку. Служба безпеки України виконає свої завдання із забезпечення безпеки наших громадян під час виборів Президента України», - наголосив Голова СБУ Василь Грицак.

Наразі тривають слідчі дії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, суспільство, росія, вибори 2019, історія, ато
В тему