29 Березня 2019
Новини

У Києві будують шість станцій метро

У Києві будують шість станцій метро

У березні «Київметробуд» почав будівництво нових станцій столичного метрополітену.

Продовжують Сирецько-Печерську лінію у напрямку мікрорайону Виноградар, – повідомляє Gazeta.ua.

«Загалом побудуємо шість станцій та депо «Виноградар», – говорить Олексій Ведмідь, головний інженер з будівництва Київметрополітену. – Будівництво розділили на три черги. У першу від станції Сирець до напрямку проспекту Правди побудуємо станції Мостицька і Проспект Правди. Їх відкриємо у грудні 2021 року».

Другою чергою метробудівці планують звести депо і ще дві станції. У третю – збудувати дві станції від проспекту Правди в напрямку площі Шевченка.

На будівництво витратять майже 6 млрд грн. Кожну станцію оздоблять інакше.

На станції Проспект Правди використають металеві панелі жовтого кольору. Стіни викладають склом замість традиційної плитки. Крізь нього можна розглядати, з чого складається станція.

Станція метро Мостицька буде біля парку, недалеко від кінцевої зупинки тролейбуса №5. Матиме дизайн із зеленими стінами і гранітною підлогою. На даху павільйону станції висадять газон.

Станцію Виноградар зроблять із білих панелей. На стелі розмістять 90 темно-фіолетових світильників, які нагадуватимуть гроно винограду.

Вздовж лінії метро і на станціях установлять шумозахисні екрани та панелі. Для пасажирів з обмеженими можливостями зведуть ліфти, для співробітників метрополітену, які працюють в нічні зміни, побудують готелі.

Читайте також:

За 5 років у Львові можуть збудувати метро

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, метро
В тему

Останні матеріали