28 Березня 2019
Новини

У Киргизстані багатодітних батьків піддали тортурам за протест проти візиту Путіна

У Киргизстані багатодітних батьків піддали тортурам за протест проти візиту Путіна

У Киргизстані затримали сімейну пару, що вийшла до посольства Росії в Бішкеку з плакатом «Путін – агресор».

Нурлана Карімшакова і його дружину Гульзану Імаєву затримали, майже добу допитували, не даючи ні води, ні їжі. Тільки через 19 годин був складений протокол про затримання і пару запроторили до слідчого ізолятора ще на дві доби, передають «Факти».

Офіційно Карімшакову інкримінують «розпалювання міжнаціональної ворожнечі», а з огляду на те, що стояв він у пікеті разом з дружиною, до звинувачень додалась поглиблююча стаття про злочин у змові з групою осіб. Для активіста і його дружини слідчі вимагатимуть два місяці арешту, а сама стаття передбачає 10 років позбавлення волі.

«Справи погані. Мирний мітинг і плакат, що Путін окупант, – уже стаття про розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Взяли двох, щоб шити змову. І будуть просити суд обрати запобіжний захід – узяття під варту на два місяці», – розповіла правозахисниця Рита Карасартова.

На час арешту сімейної пари без батьківського нагляду залишилися їхні троє неповнолітніх дітей. Піклуватися про малюків доведеться найстаршій дитині в сім’ї – 19-річному юнакові.

Син активістів зняв на відео обшук, що проходив у квартирі. За словами юнака, слідчі, які прибули з обшуком, натякали, що будуть шукати зв’язок сім’ї з «українськими націоналістами».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика, киргизія, володимир путін
В тему