28 Березня 2019
Новини

На Запоріжжі спалах кору в дитячому санаторії

На Запоріжжі спалах кору в дитячому санаторії

В дитячій оздоровниці зафіксували спалах небезпечного захворювання.

У Запорізькій області «НП» – в дитячому санаторії «Бердянський» зафіксували п’ять випадків захворювання на кір. Захворіли двоє дітей і двоє працівників відділення, де вони перебували. Про це повідомляють у міськраді курортного Бердянська, передають «Факти».

Попередньо, захворілі діти приїхали з різних областей України. Один із них раніше контактував із захворілою на кір дитиною, та лікар видав довідку, що таких контактів не було. Про це повідомила завідувач відділення епідеміологічного нагляду і профілактики неінфекційних захворювань Бердянського міжрайонного відділу Головного управління Запорізького обласного лабораторного центру Мінздоров’я Олександр Мацегора. З його слів, майже всі діти, які приїхали на відпочинок до санаторію, були щеплені. Лише окремим з них не провели вакцинацію через релігійні переконання батьків.

За підсумками засідання комісії, головлікарю дитячої установи доручили провести аналіз щеплень проти кору всіх співробітників оздоровниці. Тим, кому не виповнилося 30 років і в кого нема двох щеплень, рекомендували вакцинуватися.

За даними Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Україна на першому місці серед десяти країн, де торік було зафіксовано найбільшу кількість захворювань на кір.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, діти, запоріжжя, кір
В тему