27 Березня 2019
Новини

Рівненська письменниця презентувала волинянам «Пластилін» (фото, відео)

Рівненська письменниця презентувала волинянам «Пластилін» (фото, відео)

У луцьку Книгарню «Є» завітала письменниця, голова Рівненської організації НСПУ Ірина Баковецька.

Присутнім гостю представила її колега, голова Волинської організації НСПУ Ольга Ляснюк.

Нагодою для зустрічі з волинськими читачами стала презентація роману «Пластилін». Варто додати, що це перша великопрозова художня книжка в арсеналі Ірини Баковецької, до цього у сучасній українській літературі її знали як поетку. А ще Ірина влаштовує експресивні перформанси та співає у рок-гурті.

Презентований «Пластилін» –  детективний роман з елементами психологізму. Вийшов друком у 2018 у видавництві «Моноліт-Bizz» накладом 2000. Є сьомою книгою письменниці. Ця книга піднімає багато проблем, пов'язаних з інакшістю – це і про спільноти ЛГБТ, планокурів, людей, які страждають психологічними відхиленнями. Але основна тема цієї книги, на якій і будується сюжетна лінія, вона є в Україні, проте взагалі чомусь не піднімається. І через це трапляється багато летальних випадків у людей, яких ця тема зачіпає. Суспільство кричить про якусь заборону щодо таких людей, але ці люди, можливо, і не хотіли би бути тими, ким вони є.

Авторка багато говорила про інакшість, зацікавила сюжетною лінією роману, не розкриваючи інтригу до кінця, аби було бажання прочитати роман тим, хто його ще не читав.

І звісно, не обійшлося суто лише прозою. Ірина Баковецька читала власні вірші в особливій манері. Власне, ідеться про перформанс: авторка під час читання переходила на етноспів і поверталася до експресії читання. Як зауважили присутні, саме від такого виконання «промурашило», натхненна декламація нікого не залишила байдужим, як і глибокий зміст текстів.

Читайте також:

У Луцьку презентували письменницький альманах (фото)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, рівне, нспу, книги, презентація, луцьк
В тему