27 Березня 2019
Новини

Порошенко назвав свого головного опонента на виборах

Порошенко назвав свого головного опонента на виборах

Порошенко заявив, що вважає своїм опонентом на президентських виборах президента РФ Володимира Путіна.

Президент України не назвав своїм опонентом на виборах олігарха Ігоря Коломойського, а назвав таким главу РФ Володимира Путіна, - про це він повідомив в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

Зокрема, главу держави запитали хто є його опонентом на виборах, уточнивши що це не кандидати в президенти Володимир Зеленський і Юлія Тимошенко, а олігарх Ігор Коломойський.

«Коли у мене запитують, хто мій союзник, з ким я готовий об'єднуватися, координувати свої дії і працювати на нього - це український народ. Хто мій опонент? Я цього не соромлюся і говорю це відкритим текстом, тому що інші бояться це робити, - це Путін », - відповів Порошенко.

На питання про те, ким для нього є Путін, оскільки Порошенко так часто його згадує, президент не захотів відповідати.

«Я не хотів би зараз давати оцінку, хто він для мене. Підкреслюю, що Путін - це людина, яка віддала наказ ввести війська РФ під час незаконної анексії Криму», - сказав він.

При цьому Порошенко порівняв з російською пропагандою сюжети про нього на підконтрольному Коломойському телеканалі «1 + 1». Президент повідомив, що вже підписав договір з адвокатами і подасть позов «для захисту інтересів держави».

«Коломойський втік з країни, а вкраденими грошима намагається і намагався організувати дестабілізацію ситуації в державі. Сюжети таких телеканалів дуже нагадували сюжети російського телебачення про «розп'ятого хлопчика». Цим «розп'ятим хлопчиком» намагалися затуманити голову українцям. Українці не повірили російському телебаченню, тому що знали, що це - елемент гібридної війни», - сказав він.

Глава держави висловив упевненість, що після рішення суду ні у кого не буде більше бажання використовувати ЗМІ для дестабілізації ситуації в державі.

Раніше повідомлялося, що Порошенко назвав умову для діалогу з Росією. Петро Порошенко заявив, що відновлення політичного діалогу з РФ можливо лише після деокупацію Донбасу і Криму.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, вибори 2019, петро порошенко, президент
В тему