26 Березня 2019
Новини

СБУ затримало «анонімну благодійницю», яка «влила» у партію 2,2 млн грн (фото)

СБУ затримало «анонімну благодійницю», яка «влила» у партію 2,2 млн грн (фото)

Особі, яка профінансувала політсилу на круглу суму, оголосили підозру.

Слідчі Головного управління СБУ в місті Києві та області у понеділок, 25 березня, за процесуального керівництва столичних прокурорів повідомили про підозру громадянці, яка здійснила перерахунок на суму 2,2 млн грн на підтримку однієї з політичних партій, при цьому не вказавши особи, ідеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Побажавши залишитися «анонімною прибічницею політсили», «щедра добродійка» вчинила злочин, передбачений статтею 159-1 Кримінального кодексу України «Порушення порядку фінансування політичної партії».

Під час досудового розслідування встановлено, що вказана громадянка, усвідомлюючи заборону щодо здійснення внесків на підтримку політичних партій анонімними особами, попередньо змовилася з керівницею відділення одного з українських банків, яка, у свою чергу, використавши службове становище, забезпечила незаконне оформлення платежів та підбір осіб, від імені яких були проведені незаконні банківські операції.

Щоб незаконно внести кошти з приховуванням їх дійсного походження підозрювана внесла на розрахунковий рахунок політичної партії понад 2,2 млн грн, при цьому незаконно використавши персональні дані 15 громадян України та не вказавши себе як власника коштів та їх платника, таким чином залишившись анонімною особою.

За результатами слідства особі, яка анонімно фінансувала політичну партію, оголошено підозру за частиною 4 статті 159-1 КК України. Вирішується питання щодо оголошення підозри керівнику відділення банку.

Слідчі дії тривають. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Фото
В тему