26 Березня 2019
Новини

На кількох каналах покажуть фільм про вбивство Гандзюк

На кількох каналах покажуть фільм про вбивство Гандзюк

На цьому тижні фільм-розслідування «Гандзюк: системне вбивство» покажуть на трьох українських каналах.

Про це пише Українська правда з посиланням на адвоката Масі Найєма.

Фільм покажуть:

• 26 березня, 21:00 – 24 канал;

•  27 березня, 21:15 – Перший:UA;

• 28 березня, 23:15 – Hromadske.UA;

•  29 березня, 18:00 – Hromadske.UA.

В основу фільму лягли факти, які збирали 8 місяців – від дня жорстокого нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк, який призвів до смерті.

«Поки нас усіх роз'єднувала політика – вони навчилися вивозити нас на той світ як метал вивозили з Донбасу. Час збирати каміння. Тому обов'язково подивіться фільм, щоб розуміти, що відбувається в країні. Це реальність. Не художня вигадка», – зазначив Найєм.

«Ми втратили не вісім місяців, а ціле життя Каті. І просто хочемо за це відповідальності. Відповідальності всім, включаючи замовників і правоохоронців, які їх покривали», – наголосив він.

Масі Найєм нагадав, що генпрокурор Юрій Луценко брав справу під особистий контроль, а поліція довго не передавала справу Службі безпеки України.

«Андрій Гордєєв, який можливо причетний до замовлення вбивства Каті, спілкується з головою СБУ Грицаком, той – дзвонить генерал-майору Доценку і просить «відбалансувати» все назад по Гордєєву», – написав адвокат.

«Один зі співорганізаторів Павловський багато разів контактує з правоохоронцями (прокуратура, поліція, колонія) після нападу на Катю. Три місяці після нападу ніхто його не чіпає, не вручає підозру – усі живуть так, ніби нічого не сталося. І лише після того, як активісти заговорили про Павлівському, йому вручають підозру», – нагадав він.

«Жоден із правоохоронців у Херсоні не був звільнений. У фільмі чітко простежується нитка нахабною впевненості, що відповіді за вбивство Каті не буде», – заявив Найєм.

Читайте також:

У Варшаві їздять таксі з наліпками «Хто замовив Катю Гандзюк?»

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, НП, фільми, катерина гандзюк
В тему