25 Березня 2019
Новини

Білоруська народна республіка: у центрі Мінська – масові арешти

Білоруська народна республіка: у центрі Мінська – масові арешти

У Мінську під час акції, приуроченої до 101-річчя проголошення незалежності Білоруської народної республіки, міліція затримала кілька політиків, активістів та діячів мистецтва.

Про це повідомляють Факти.

Нагадаємо, в минулому році в Мінську великий мітинг-концерт, присвячений незалежності БНР, вперше за багато років не розігнали.

Ув 2019 в міліцейські автобуси забрали співголову незареєстрованої партії «Білоруські християнські демократи» Віталія Ромашевського і лідера «Об’єднаної громадянської партії» Миколу Козлова після того, як вони почали давати інтерв’ю журналістам.

Політики планували покласти квіти до будівлі, де в 1918 році була прийнята статутна грамота про створення незалежної БНР.

У числі затриманих виявилася активістка Олена Толстая, яка на знак протесту проти політики влади прикувала себе ланцюгом до стовпа на Жовтневій площі.

Пізніше на Комсомольській вулиці, де повинен був відбутися імпровізований концерт і яку перетворили на пішохідну зону, затримали чотирьох музикантів. Виконавців перепровадили в автозак.

За даними правозахисників, всього мова йде про 12 затриманих.

Політика Миколу Козлова і активістку Олену Толстую, затриманих на Жовтневій площі, а також музикантів доставили в будівлю Центрального РУВС. Про пред'явлення їм будь-яких звинувачень поки не повідомляється. Відомо, що до початку концерту працівники міліції попереджали, що можуть поставити на карб виконавцям порушення статті 10 закону Республіки Білорусь про масові заходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь зробила крок назустріч головному ворогу Москви

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика, білорусь, арешт
В тему