25 Березня 2019
Новини

У Китаї поліція розмістила оголошення про розшук злочинця з дитячими фото

У Китаї поліція розмістила оголошення про розшук злочинця з дитячими фото

У Піднебесній правоохоронці розшукують небезпечного злочинця за його дитячими світлинами.

Поліцейським китайської провінції Юньнань довелося вибачатися після того, як їх висміяли в Мережі. Річ у тому, що китайські правоохоронці використовували дитячі фотографії злочинців для їх затримання через брак актуальних, передає Bigpikcha.

Тільки подивіться на ці пухкі щічки, хіба ця дитина могла порушити закон у складі злочинного угруповання? Насправді так. На фото зображений Ци Цинхай, злочинець, який переховується від поліції. Зараз йому 17 років, але стражі правопорядку не могли знайти його свіжі фото, тож використовували дитячі.

19 березня поліція опублікувала оголошення про розшук із фотографією на сайті. Зображення дитини серед фотопортретів досвідчених злочинців одразу впадало у вічі. Користувачі Інтернету почали ділитися знімком одне з одним і кпити з поліцейських.

Вранці 20 березня поліція опублікувала заяву з вибаченнями за використання такої фотографії. Представники поліції намагалися пояснити, що, не володіючи іншими зображеннями розшукуваними, можна використовувати дитячі світлини, адже риси обличчя людини упізнавані.

21 березня фотографію із сайту прибрали. Однак це не допомогло. До того моменту фото вже поширилося китайськими соціальними мережами, а особливо цікаві користувачі знайшли ще кілька оголошень про розшук злочинців з дитячими фотографіями. Цього разу охоронці закону просто прибрали знімки і навіть не спробували дати пояснення. Поліцейські просто вибачились і заявили, що урок засвоїли і зроблять усе, щоб такого роду речі більше не повторювалися. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, китай, Курйози
В тему