23 Березня 2019
Новини

Церква і політика: Епіфаній закликав не продавати свій голос на виборах-2019

Церква і політика: Епіфаній закликав не продавати свій голос на виборах-2019

В усіх храмах України до закінчення виборчого процесу молитимуться  за справедливі вибори, мир та єдність в Україні.

До молитви українські храми благословив Митрополит Епіфаній – повідомляється на офіційному сайті Православної церкви України .

У зверненні йде мова про особливу відповідальність, яка в час виборів президента покладається на український народ. Адже потрібно «захистити державність України, єдність, суспільний мир перед обличчям зовнішньої агресії та внутрішніх протистоянь».

У молитві, яка лунатиме в храмах до завершення виборчого процесу, наголошуватимуть: «Ми молимося, щоби Господь Бог дав нам дух розуму звершити справедливий вибір Глави держави Української і помилував нас».

Епіфаній також закликав уважно ознайомитися з кандидатами та їхніми програмами, щоб у день виборів прийти на виборчі дільниці та зробити відповідальний і свідомий вибір.

«Не слід продавати свій голос ані за гроші чи інші матеріальні цінності, ані за солодкі обіцянки. Зробіть свій вибір чесно і за совістю, керуючись здоровим глуздом та власними світоглядними переконаннями», – наголосив Епіфаній.

«Україна вже понад п’ять років вимушена оборонятися від широкомасштабної агресії Росії. Тож від нашого вибору залежить наближення перемоги та досягнення не капітуляції перед ворогом – до якої, говорячи про мир, фактично закликають частина політиків, – а справжнього справедливого миру», – йдеться у зверненні.

Також благословляється у храмах після богослужіння в неділю 24 березня та в неділю 31 березня 2019 р. зачитати Звернення Священного Синоду Української Православної Церкви (Православної Церкви України) з приводу виборів Президента України:

«Дорогі брати і сестри! Шановні співвітчизники!

31 березня 2019 року відбудуться чергові вибори Президента України. На них шляхом голосування український народ повинен обрати Главу держави.

Дорогі виборці! Ми закликаємо вас використати час, який лишився до дня голосування, для ознайомлення з кандидатами та їхніми програмами, щоби у день голосування, 31 березня, помолившись, прийти на виборчі дільниці та зробити відповідальний, усвідомлений вибір.

Україна вже понад п’ять років вимушена оборонятися від широкомасштабної агресії Російської Федерації проти нашої держави. Тож в умовах нав’язаної агресором нашому народу війни під час голосування слід особливо враховувати, що Президент є Верховним Головнокомандувачем. Тому від нашого вибору залежить також наближення перемоги над агресором та досягнення не капітуляції перед ворогом, до якої, говорячи про мир, фактично закликають частина політиків, а справжнього справедливого миру.

Особливо слід наголосити на моральній складовій виборів. Обман чи підкуп виборців, надання їм завідомо нездійсненних обіцянок, фальшування підсумків голосування є виявом неправди, яка є порушенням Божих заповідей. Тому ми закликаємо кандидатів у Президенти та всіх учасників виборчого процесу пам’ятати про відповідальність не лише перед людським законом, але і перед Богом, Який бачить все.

Дорогі виборці! Знову, як і під час попередніх виборів, нагадуємо: не слід продавати свій голос ані за гроші чи інші матеріальні цінності, ані за солодкі обіцянки. Зробіть свій вибір чесно і за совістю, керуючись здоровим глуздом та власними світоглядними переконаннями.

Наше спільне завдання – зберегти державність, незалежність і єдність України. Тож оцінюйте кандидатів не за обіцянками, а за плодами їхніх справ, здатністю впоратися із поставленими перед Главою держави завданнями.

Від голосу кожного, від рішення виборців у день голосування справді залежить, яким буде наше спільне майбутнє. Усвідомлений, відповідальний, чесний вибір під час голосування 31 березня – наш внесок у досягнення перемоги та миру для України, побудови її кращого майбутнього.

Бажаємо всім мудрості від Господа та закликаємо на добрі справи Боже благословення!

Від імені Священного Синоду – Епіфаній, Митрополит Київський і всієї України»

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, епіфаній, православна церква україни, вибори 2019
В тему