22 Березня 2019
Новини

Позивний «Шалений»: на полі бою героїчно загинув боєць родом із Донбасу

Позивний «Шалений»: на полі бою героїчно загинув боєць родом із Донбасу

На Сході України загинув солдат Максим Сирін із Луганщини, який служив у складі 93-ї ОМБР «Холодний Яр».

У четвер, 21 березня, під час виконання бойового завдання у зоні проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі загинув 36-річний солдат Максим Сирін, позивний «Шалений», із 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ «Холодний Яр».

Як передає «Новинарня», про це у п’ятницю, 22 березня, повідомив на брифінгу речник прес-центру ООС Олексій Жуганов.

«З метою проведення розвідки боєм та прикриття висування вогневої групи ворог відкрив вогонь з великокаліберних кулеметів по позиціях окремої механізованої бригади, яка обороняє Авдіївку. Під прикриттям вогню противник здійснив спробу вийти у смугу забезпечення. Це вчасно помітив солдат Максим Сирін, який на той час перебував на взводному опорному пункті. Він відкрив вогонь у відповідь, притиснув ворожу групу до землі та змусив противника відступити. Відхід ворог прикривав вогнем великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Одна з куль обірвала життя Максима», – розповів речник.

За його словами, за виявлену мужність Сиріна буде подано до нагородження (посмертно).

«…Трагедія сталась учора ввечері. Між холодноярцями та російськими окупантами зав’язався стрілецький бій, у якому Максима і дістала ворожа куля. Наскрізне поранення голови не лишило Шаленому жодних шансів, життя воїна обірвалось на полі бою», – повідомляють побратими із 93-ї ОМБР на сторінці у Facebook.

Сирін Максим Миколайович народився 23 липня 1982 року, мешкав на Луганщині у смт Станиця Луганська. У загиблого залишилися батьки, дружина Юлія і двоє дітей.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна на сході україни, армія
В тему