22 Березня 2019
Новини

На Волині депутат визнав свою вину по справі про прослуховування в облраді – СБУ

На Волині депутат визнав свою вину по справі про прослуховування в облраді – СБУ

Депутату Волинської обласної ради, підприємцю, власнику магазину комп’ютерної техніки Борису Бабійчуку СБУ повідомило  про підозру.

Підозрюваний свою вину у вчиненні злочину визнав у повному обсязі – повідомляє прес-служба УСБУ у Волинській області.

Слідчим відділом Управління розслідується кримінальне провадження від 15.08.2017 року за ознаками злочинів, передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України.

В СБУ наголошують, що у межах даного кримінального провадження додатково перевірялося повідомлення Голови Волинської обласної ради щодо виявлення радіообладнання в приміщенні ради.

Згідно з висновком експерта зазначене обладнання не відноситься до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, тому даний факт у травні 2018 року виключений із матеріалів провадження.

Конституція України закріплює принцип рівності всіх перед законом, а кримінальний закон - принцип невідворотності покарання за вчинений злочин. Служба безпеки України перебуває поза політикою та діє виключно у правовому полі відповідно до вимог чинного законодавства.

Нагадаємо, що Бориса Бабійчука, за повідомленням  Служби безпеки України, пов’язували з тим, що на даху облради у квітні 2018 знайшли апаратуру для прослуховування, зокрема, валізу з апаратурою, що може бути пристроєм для підсилення сигналу «жучків».

У січні 2019 року СБУ провела обшуки у депутата Бориса Бабійчука вдома і на роботі.

Натомість колега Бориса Бабійчука, депутат облради Костянтин Зінкевич вважає, що в справі про знайдені на облраді пристрої для прослуховування може бути обвинувачений кожен, хто заходив у приміщення облради.

Народний депутат від фракції «Самопоміч» Тетяна Острікова заявляє: «Звинувачення щодо чоловіка абсурдні та будуються на тому, що він придбав GPS-трекери для себе та своїх дітей і один трекер продав водію маршрутки».

Наразі матеріали кримінального провадження готуються до передачі до суду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, Волинь, волиньоблрада, сбу, прослуховування, волинь, Відео
В тему