21 Березня 2019
Новини

Був сиротою: підлітки, які жорстоко забили солдата-контрактника, у суді усміхаються на камеру

Був сиротою: підлітки, які жорстоко забили солдата-контрактника, у суді усміхаються на камеру

Два місяці в СІЗО без можливості внесення застави – такий запобіжний захід Чугуївський суд Харківщини обрав підозрюваній у замовному вбивстві військовослужбовця, який нібито її «зґвалтував».

Про це йшлося в сюжеті ТСН.

Підлітки заманили молодого чоловіка в ліс, там позбавили його життя і спалили речі. Свій злочин фільмували на мобілки, а потім прозвітували про виконання справи замовниці. Тепер ці відеозаписи стали доказами у розслідуванні. 

22-річна Катерина заміжня і має двох дітей. За версією слідства, саме за її намовою друзі-підлітки убили в лісосмузі неподалік кладовища солдата-контрактника. Жертва неповнолітніх душогубів – 26-річний сирота, який служив за контрактом у частині, де обвинувачена працювала кухарем. Та сказала хлопцям, нібито чоловік її ґвалтував. Винагородою мали стати гроші з картки військового.

Тіло убитого виявили у лісі біля місцевого цвинтаря, менш як за кілометр від військової частини, де він служив. За кілька метрів – напівспалені речі. 

Катерина свою провину заперечує. Переконує, що військовий її не ґвалтував, та й про вбивство не йшлося. Хлопчаки, мовляв, мали обмежитися побиттям і провчити солдата за наркотики. За словами підсудної, загиблий вживав наркотичні речовини, почав це робити перед неповнолітніми і пропонувати їм.

Побратими загиблого, які перебували у судовій залі, від коментарів відмовилися, але уважно дивилися відеозапис допиту свідка – неповнолітньої дівчини. Та на камеру спокійнісінько розповідає, як її приятелі убивали людину, порівнююючи крики, які долинали з місця злочину, із «кошаками». Поки їхні друзі чинили розправу над військовим, ця дівчина разом із замовницею чекали їх на узліссі. 

Старші хлопці, яким 16 і 18 років, поводяться зухвало і відмовляються співпрацювати зі слідством. Наймолодшому на лаві підсудних 15, саме він фільмував вбивство на телефон, а потім хизувався записом перед знайомими. 

У прокарутурі кажуть: підозрювані ще не усвідомили наслідків того, що наробили, і як це позначиться на їхньому подальшому житті. Усіх чотирьох суд узяв під варту і жодному не залишив можливості внесення застави. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, харків, підлітки, армія, вбивство, Відео
В тему