21 Березня 2019
Новини

Рівненщина лідирує за кількістю людей, що підписали декларацію з сімейним лікарем

Рівненщина лідирує за кількістю людей, що підписали декларацію з сімейним лікарем

Тим, хто ще не підписав з тих чи інших причин декларацію з сімейним лікарем, обмежать доступ до медичних послуг. Це означає, що на таких пацієнтів гроші держава не виділятиме.

А ось Рівненська область знаходиться серед лідерів щодо  кількості пацієнтів, які уклали договір з лікарем – пише  «Рівне Інформаційне».

В МОЗ України планують повністю припинити фінансування пацієнтів, які не уклали декларації з сімейним лікарем. Це означатиме, що люди, котрі не мають відповідних договорів, втратять безкоштовний доступ до низки аналізів і діагностики на первинній ланці медичної допомоги. Такі правила можуть ввести вже з 1-го квітня.

Якщо ваш стан загрожує життю, в амбулаторії вам не вправі відмовити, але якщо це планове звернення, застуда або грип, сімейний лікар управі сказати «ні» або запропонувати підписати декларацію одразу на місці, – розповіли у МОЗ.

Відомо, що лікарі розподілили своїх пацієнтів на два списки – «зелений» та «червоний». Так, пацієнтам із «зеленого» списку (тобто тим, які підписали договір), держава  виплачує 370 гривень + вікові надбавки.

На думку чиновників, якщо пацієнта позбавити такого державного фінансування – це повинно стимулювати громадян підписувати договори з лікарем.

На сьогодні декларацію підписали 26 мільйонів українців. А це означає, що ще 20 мільйонів людей не визначились з вибором сімейного лікаря.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, рівне, рівне, декларація, рівне, медицина
В тему

Останні матеріали