21 Березня 2019
Новини

Аваков назвав Порошенка «енергійним дядею»

Аваков назвав Порошенка «енергійним дядею»

Міністр внутрішніх справ України несподівано дав розлоге інтерв’ю Дмитру Гордону.

Неочікувано глава МВС став гостем авторської програми Дмитра Гордона, де розповів тому багато цікавих речей як про особисте життя, так і про українських політиків. Зокрема, повідав про своє знайомство з президентом Порошенком. 

На запитання журналіста про те, як відбулося його знайомство з чинним гарантом, Арсен Аваков повідав таку історію (дивитися з 1:22:00):

«В 2004 році на першій Революції, коли ми з ним познайомилися, у нас був у Харкові свій маленький такий майдан, іноді навіть не маленький, іноді і сто тисяч збиралося. І ось тоді, в ці проміжки, я приїздив у Київ, і серед цього киплячого помаранчевого багаття ми з ним бачилися».

На запитання, яке перше враження справив на нього Порошенко, глава МВС відповів: «Ну такий енергійний дядя».

«Обрання Порошенка в 2014-му році – це був кращий варіант для України тоді? Чи міг бути інший варіант?» – поставив запитання гостю інтерв’юер. На що міністр внутрішніх справ відповів, що «перемога в першому турі була би кращим варіантом». І розказав, що він особисто тоді найвдалішою кандидатурою на найвищий пост бачив Олександра Турчинова.

«Ми тоді сиділи, і я кажу: «Ех, Турчинов… Оголосив би ти воєнний стан, не було б виборів і ти був би президентом. А ти ж готовий краще, ніж Порошенко». За словами Авакова, на той час Турчинов «уже глибоко був занурений у воєнну ситуацію і вже навчився тримати удар», а Порошенкові, як молодому «приходящому», «ще кілька місяців довелося би вкатуватися».

Та загалом перемогу Порошенка 2014 року в першому турі Аваков називає позитивною: неочікувано для Путіна, Україна, поваливши Януковича, отримала легітимну владу вже в результаті першого туру виборів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, арсен аваков, гордон дмитро, Відео
В тему