20 Березня 2019
Новини

В Україні оснащуватимуть ліфтами будинки від чотирьох поверхів

В Україні оснащуватимуть ліфтами будинки від чотирьох поверхів

Вітчизняних будівельників зобов’яжуть встановлювати ліфти в будинках малої поверховості.

Тоді як на сьогодні Державні будівельні норми (див. 22 стор. документа) передбачають підйомники  тільки в п’ятиповерхових і вищих будівлях.

Про плани Мінрегіонбуду внести зміни до ДБН повідомив на своїй сторінці у Facebook Лев Парцхаладзе, замміністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ.

«Досі у наших ДБН щодо житлових будинків містяться застарілі норми щодо проектування ліфтів – обов’язкове їх встановлення в будинках заввишки 5 і більше поверхів. Ця норма міститься у ДБН 2005 року», – зазначив він.

Пропонують оновити такі норми:

  • обов’язково проектувати ліфти у нових житлових будинках заввишки чотири і більше поверхів (або з умовною висотою вище ніж 11 метрів 200 сантиметрів. Чинні норми, нагадаємо, передбачають ліфт у будівлях від п’яти поверхів).
  • для будинків від 4-х поверхів зробити це обов’язковою вимогою.

«У сучасному світі у малоповерховій житловій забудові також мають бути вимоги до більш зручних та комфортних умов проживання людей. Щоб зручно було кожному – похилій людині, людині з інвалідністю, батькам з дитячими колясками, тимчасово маломобільним людям та й просто всім, хто приходить ввечері додому з важкими сумками чи пакетами», – обґрунтовує необхідність таких змін Парцхаладзе.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, ліфти
В тему