20 Березня 2019
Новини

Під Миколаєвом батьки покинули 9-річного сина, який переніс кому

Під Миколаєвом батьки покинули 9-річного сина, який переніс кому

Дев’ятирічного хлопчика, який вижив після удару струмом в трансформаторній будці, покинули батьки. Маленький миколаївець отримав електричний заряд у 27 000 вольтів, упав в кому, а коли опритомнів – від нього відмовилися найрідніші люди.

Три роки тому шестирічний Саша Тишков із Первомайська вліз у трансформаторну підстанцію і дістав опіки майже всього тіла, ішлося в сюжеті ТСН.

Наразі хлопчик «оселився» у лікарні, бо прикутий до медичного обладнання. У нього 85% тіла в опіках, більшість із яких глибокі. За три роки він пережив купу виснажливих складних операцій. Говорити хлопчик не може, лише шипить: струм фактично спік йому дихальні шляхи. А життя маленького пацієнта залежить від апарата, який відсмоктує слиз, що накопичується в трахеї. У шиї в дитини залишений отвір для уведення трубки. Ця процедура має проводитися як мінімум два рази на день.

«Сашко потребує трансплантації верхньої третини трахеї. На жаль, це поки що не робиться на території України», – розповідає про ситуацію із малим пацієнтом Світлана Щегленко, заступник головного лікаря Первомайської міської багатопрофільної лікарні.

Матір зникла одразу після трагедії із сином, батько спершу був із сином, тоді дякував усім небайдужим за матеріальну підтримку. Та гроші і згубили чоловіка: всю готівку, а потім і половину коштів із картки, пожертвуваних на лікування його сина, чоловік витратив на розваги, а про Сашу забув.

«Треба було лікувати, змащувати, мити це тіло, доглядати за цими рубцями. Він цього не робив. І частенько зловживав алкоголем», – розповідає Тетяна Перкова, керівник управління в справах дітей Первомайської міської ради.

В підсумку горе-тата позбавили прав на всіх п’ятьох дітей. Тепер його нащадки по інтернатах, а йому до них і діла немає.

«Востаннє відвідував батько в жовтні минулого року. З дитиною заповнювали родинне дерево. Сашко відмовився писати листочки, де тато, мама…» – каже в.о. директора Первомайськоїспеціальної школи-интернату Тетяна Крива.

Вдома батька журналісти не застали. Сусіди кажуть, він спершу гуляв на дитячі гроші, а потім зник.

Соцпрацівники тим часом шукають для Сашка нову родину, а також клініку, де його зможуть вилікувати – не тільки прооперувати трахею, а і згладити страшні рубці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, опіки, батьки, діти, миколаїв, Відео
В тему