15 Березня 2019
Новини

Підкуп виборців: за добу відкрили чотири кримінальні провадження

Підкуп виборців: за добу відкрили чотири кримінальні провадження

За добу відкрили 5 кримінальних проваджень, одне з яких – за фактом виявленого журналістами правопорушення у виборчій сфері.

Всього з початку передвиборчої кампанії до поліції надійшло понад три тисячі повідомлень про порушення у виборчій сфері. Правоохоронці склали 536 адміністративних протоколів за фактами правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом, – повідомляють у Національній поліції.

Так, 14 березня до чергової частини Нацполіції в Київській та Дніпропетровській областях надійшло по одному повідомленню щодо підкупу виборців.  За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу.

Ще одне повідомлення – щодо хуліганських дій – надійшло до чергової частини поліції в Миколаївській області. Слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Крім того, під час моніторингу мережі Інтернет співробітники поліції виявили інформацію журналістів щодо підкупу виборців в Київській області. Відтак відкрито кримінальне провадження за  ч.2 ст.160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу.

Всього за минулу добу на території держави зареєстровано 109 повідомлень про події, пов’язані з виборами, а з початку передвиборчої кампанії – 3 093 таких повідомлення.

Загалом з початку передвиборчої кампанії  поліція внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань по 160 фактах вчинення дій, які мають ознаки кримінальних правопорушень. Зокрема, 69 кримінальних проваджень стосуються порушень виборчого законодавства, а ще 91  кримінальне  провадження – пов’язані із проведенням виборчої кампанії. Також складено 536 адміністративних протоколів.

Читайте також:

Українцям нагадали, що є підкупом виборців

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, вибори 2019, підкуп виборців
В тему

Останні матеріали