14 Березня 2019
Новини

5 болячок, які можна підхопити в перукарні

5 болячок, які можна підхопити в перукарні

Стригтися в перукарні, в якій світло, чисто і природним чином дотримуються вимоги санітарії та гігієни, важливо не тільки тому, що це комфортно.

Виявляється, підхопити інфекцію під час стрижки зовсім не важко, пише Портал про здоров’я UrkHealth.

Фолікуліт

Запалення волосяних фолікулів – наслідок використання погано продезінфікованих інструментів, на яких залишилися чиїсь бактерії стафілокока. Фолікуліт може розвинутися на ділянці шкіри під бородою або на шкірі голови. Його характерні прикмети – сверблячі червоні висипання і гнійні прищі.

Стригучий лишай

Передається через погано оброблену гребінець. Цей грибок, атакуючий шкіру голови і виявляється у вигляді червоних лускатих плям, може повністю позбавити волосся, та ще й викликати потворне рубцювання шкіри.

Імпетиго

Може виникнути через контакт з шкірою, одягом або рушником зараженої людини. При імпетиго на шкірі з’являються маленькі цятки червоного кольору, що швидко розвиваються і стають гнійними пухирцями.

Педикульоз

Багато хто вважає, що вошивість зачіпає тільки волосся. Насправді педикульоз – це паразитарне захворювання шкіри (хоча воші справді воліють волосисті ділянки тіла). Заразитися вошивістю можна через неочищений гребінець або рушник, яким до цього користувалася людина з вошами. Основним симптомом педикульозу є свербіж.

Правець

Спороутворюючі бактерії правця разом з пилом легко проникають в приміщення і потрапляють на різні предмети. Якщо є ранка або поріз на шкірі, це може виявитися ідеальним місцем для росту інфекції, особливо якщо на ножицях у перукарні є іржа. Якщо навіть немає, такі ножиці, може бути, падали на підлогу і на них після цього потрапили спори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не перестарайтеся: тотальна чистота може зашкодити здоров’ю

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, цікаво знати, здоров'я
В тему