14 Березня 2019
Новини

«Розгойдане» місто: у Луцьку за ніч вивісили і зрізали банер «про президента на крові» (фото)

«Розгойдане» місто: у Луцьку за ніч вивісили і зрізали банер «про президента на крові» (фото)

Обласний центр Волині «політично лихоманить» за лічені години до приїзду чинного президента України.

В Луцьку у ніч із 13-го на 14-е березня супротивники чинного глави держави вивісили велетенський банер-звернення з обвинувальним текстом на адресу Порошенка, а його ж прибічники (за іншою версією – їх заставили це зробити правоохоронці) за лічені години пошкодили полотнище, передає ІА «Волинські Новини».

У ніч перед робочим візитом президента до столиці Волині у центрі міста з’явився «недружній» банер зі словами, зверненими до Порошенка. Під прикриттям ночі 30-метрове полотно вивісили на одній із найвищих будівель Луцька – на житловій 16-поверхівці поблизу Театрального майдану. Ось який текст було надруковано на велетенській вивісці: «Ти став президентом на крові хлопців 51-ї ОМБР. Щоб сховати свої злочини, твої генерали її знищили. Волинь такого не пробачає».

Та провисіло таке 30-метрове послання до гаранта лічені години: його зрізали побутові альпіністи, пошкодивши саму тканину, аби банер не можна було використати ще раз. Чи то через власну громадянську позицію, чи їм заплатили, чи «попросили» поліцейські – наразі ситуація туманна і потребує прояснення.

Ось так виглядав банер до того, як його пошкодили.

Одного зі зловмисників, який мав невідомого напарника, буцімто затримали на місці події очевидці. Зазначається, що чоловік плутався у свідченнях і не міг толком пояснити, навіщо зрізав банер. Спочатку стверджував, що зі знайомим сиділи в дворі до 2-ї ночі, де до них підійшли невідомі і за гроші «замовили» таку роботу. Потім сказав, що побачив фото банера в інтернет-виданні і, маючи відмінну громадську позицію, загорівся бажанням зрізати це гігантське обвинувачення. За словами ж свідків, не на камеру затриманий начебто натякнув, що його змусили зробити таке силовики.

Про затриманого відомо, що його звуть Андрій, він займається туризмом, тож мав усе спорядження, потрібне промисловому альпіністу.

Лучанина повезли до міськвідділу для встановлення особи його та напарника. На місці працювала слідчо-оперативна група.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему