14 Березня 2019
Новини

В Нью-Йорку застрелили одного з босів італо-американської мафії

В Нью-Йорку застрелили одного з босів італо-американської мафії

У США застрелили Франческо Калі, який вважається босом сім'ї Гамбіно.

Так,  Гамбіно вважається одним з п'яти найбільших і впливових кланів, які контролюють організовану злочинність в Нью-Йорку.

Про це повідомляє Reuters.

Чоловіка вбили перед його будинком в районі Стейтен-Айленд. Джерела в поліції повідомили, що в 53-річного Калі випустили не менше шести куль. Після цього стрілець на синьому пікапі ще й переїхав жертву.

Чоловіка доставили в Університетську лікарню Стейтен-Айленда, де констатували його смерть, пише New York Post.

У момент розстрілу дружина і діти Калі, відомого також на прізвисько Френкі Бій, знаходилися вдома.

Мотиви вбивства в даний час встановлюються. Детективи і агенти ФБР, зокрема, з'ясовують, чи був розстріл санкціонований комісією «п'яти сімей» Нью-Йорка.

Калі родом з Сицилії. Він де-факто став головою клану Гамбіно в 2015 році, змінивши старезного Доменіко Чефалу. New York Post зазначає, що Френкі Бій нечасто з'являвся на людях, його також характеризували як дотримувався традицій «старої школи».

У 2008 році Калі був серед 62 осіб, заарештованих за звинуваченнями в рекеті. Тоді він визнав себе винним у змові з метою вимагання грошей і відбув 16-місячний термін у в'язниці.

Відзначається, що Калі став першим босом мафії, з яким розправилися в Нью-Йорку з грудня 1985 року. Тоді на Манхеттені розстріляли Пола Кастеллано, який очолював у той час сім'ю Гамбіно.

«П'ять сімей» - найбільш крупні і впливові клани італо-американської мафії, контролюючі організовану злочинність в Нью-Йорку: Бонанно, Гамбіно, Дженовезе, Коломбо і Луккезе. Зони впливу розмежовуються на засіданні спеціальної ради - комісії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Таблоїд, НП, мафія, італія, сша
В тему