12 Березня 2019
Новини

Незабаром аеропорт «Рівне» відновить польоти до Єгипту

Незабаром аеропорт «Рівне» відновить польоти до Єгипту

Із 23 березня з Міжнародного аеропорту «Рівне» стартують польоти до єгипетського Шарм-ель-Шейху.

Про це власкору IA ZIK повідомили у прес-службі Рівненської ОДА.

Вильоти відбуватимуться щосуботи. Таку чартерну програму розпочинає один із туристичних операторів. Польоти здійснюватимуться літаками МД 83.

Для жителів Білорусі, які вилітатимуть з Рівного до Єгипту, обіцяють організувати трансфер.

Партнерську співпрацю між Рівненською ОДА, аеропортом та авіаперевізником закріпили підписанням меморандуму. 

Як повідомляє «Рівне вечірнє», політ з рівненського аеропорту до Єгипту вигідний, якщо брати до уваги витрати на час (економія на добиранні до Львова чи Києва), проте поки що його не можна назвати найоптимальнішим.

По-перше, через вартість путівок. Найдешевша путіка на двох на сім днів з Рівного до Єгипту вартує 17 тис. грн., а з Києва – 9,8 тис.

По-друге, з Рівного літатимуть дуже шумні літаки з двигунами зверху. Проте уже наприкінці весни їх можуть замінити на «Боїнги», якщо в аеропорту відремонтують доріжки.

З Рівного літатимуть «МакДугласи» 1996 та 1999 років випуску з оновленим салоном.

Торік 30% пасажирів з Рівного на чартерах цієї компанії до Туреччини становили білоруси. Цього року білорусів також відправлятимуть з Рівного: їм значно дешевше купувати путівку з України і добиратися автобусами українськими дорогами, аніж купувати політ з Білорусі, де ринок авіаперевезень монополізований.

Якщо пасажирів не буде, програму, як це попередніми роками робив туроператор TPG, скасують. Хоча з травня JoinUp планує робити не один рейс на тиждень по суботах, а два (по вівторках та п’ятницях).

Наразі компанія також вирішує, чи вигідно запускати рейси з Рівного до турецької Анталії.

Рівненський аеропорт вже готовий до відправлення чартерних рейсів. Так, у залі очікування, як могли, окультурили туалети, змінили багажне відділення.

Пасажирам вже одразу можна буде здати валізи і йти до паспортного контролю лише з ручною поклажею, а не з усіма речами, як раніше.

Читайте також:

Єгипет: що подивитись окрім пірамід.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, суспільство, аеропорти, рівне, єгипет
В тему