12 Березня 2019
Новини

На брухт: розповіли про долю нерозмитнених євроблях

На брухт: розповіли про долю нерозмитнених євроблях

Нині в Україні – 263 тисячі автомобілів на єврономерах, які не встигли розмитнити в період пільгового режиму і які завезли з порушеннями.

Про це розповіла голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, пише MMR.

Вона підтвердила, що багато власників ввезених з порушенням митних порядків євроблях фізично не можуть їх розмитнити – у них просто немає на це коштів.

«Близько 10% українців – люди зі складним фінансовим становищем, які не змогли знайти гроші на розмитнення. Я спілкувалася з такими людьми. Це багатодітні сім’ї, які купили авто за € 300. За своїми технічними параметрами такі автомобілі навіть автомобілем складно назвати. Оплатити € 1000-1500 за такий транспортний засіб та легалізувати його в Україні – їм просто не під силу», – сказала Ніна Южаніна.

За її словами, якби влада встановила пільгу для певної категорії українців, на її основі тут же побудували б схему. А скористалися б послабленням зовсім не ті, хто цього дійсно потребує. Також вона впевнена, що машини, які до цих пір не пройшли розмитнення, легалізувати не планують.

«Частина з них належить у тому числі і таким активістам, які будуть в подальшому брати участь в мітингах під Верховною Радою. А частина людей просто готує ці автомобілі до розбирання і здачі на металобрухт», – сказала Южаніна.

Депутат зазначила, що в подальшому ніяких пільг для власників таких автомобілів вже не буде і Верховна Рада ні за які зміни в законодавстві вже не проголосує, тому в травні вступлять в силу норми другого закону, який істотно обмежить можливості використання євроблях на українських дорогах.

Читайте також:

Не встигли розмитнити авто за пільгою – що робити далі

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, євробляхи
В тему