11 Березня 2019
Новини

Наймолодшим генієм стала 4-річна дівчинка

Наймолодшим генієм стала 4-річна дівчинка

Чотирирічну дівчинку визнали одним з наймолодших геніїв Великобританії з показником IQ в 140 балів.

Про це повідомляють Вікна з посиланням на видання Daily Mail.

Алана Джордж з англійського міста Айвер стала однією з наймолодших учасників всесвітньо відомої організації для людей з високим IQ «Менса». За розповідями її батьків Надін і Едмунда, дівчинка з ранніх років виявляла інтерес до букв і цифр і навчилася читати без сторонньої допомоги.

«Вона така маленька, але вже не уявляє свого життя без навчання. Ми навіть злякалися, коли дізналися, наскільки вона розумна, - розповідає 37-річна мати дитини Надін. - Вона поза всяких сумнівів особлива, проте ми досі не розуміємо, наскільки великий її потенціал».

Жінка усвідомила, що її дитина вундеркінд, коли у віці семи місяців Алана початку вимовляти перші слова, а менш ніж через рік вже розмовляла повноцінними пропозиціями. У три роки дівчинка навчилася самостійно читати уривки з улюблених оповідань.

Надін звернулася до фахівців, щоб перевірити розумовий розвиток Алани. За результатами тестування вони зробили висновок, що дівчинка читає на рівні семирічну дитину, а розмовляє і міркує як 6,5-річна.

На цей час Алана відвідує школу, в якій колись навчалися члени королівської сім'ї Великобританії. Її мати ретельно стежить, щоби дочка не нудьгувала під час занять і задовольнялася «щасливим дитинством» нарівні з однолітками.

У «Менса» входять 2% найрозумніших людей однієї вікової групи. За даними видання, середньостатистичний дорослий чоловік має IQ на рівні 100 балів. Показники фізиків-теоретиків Стівена Хокінга і Альберта Ейнштейна оцінюють приблизно в 160 балів, хоча тестування вони не проходили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сальвадор Далі: геній чи безумець у водолазному костюмі

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, цікаві факти, діти, великобританія
В тему