11 Березня 2019
Новини

У НБУ гарантують: «гривнепаду» після виборів не буде

У НБУ гарантують: «гривнепаду» після виборів не буде

В нацрегуляторі запевняють, що курс національної валюти спеціально не утримують.

Національний банк України проводить політику плаваючого обмінного курсу, і ніхто спеціально не утримує гривню. Про це заявив член ради регулятора Василь Фурман в ефірі одного з українських телеканалів, передає «Сегодня».

«Напередодні виборів я чую багато думок різних експертів, що курс спеціально утримують до виборів... Хотів би відповідально заявити, що ніхто українську гривню спеціально не утримує. Національний банк проводить політику плаваючого обмінного курсу. Відповідно до цієї політики, курс гривні визначається ринком», – заявив він.

При цьому член ради НБУ зазначив, що в окремі періоди НБУ може або продавати долар для підтримки гривні, щоб не було значних коливань, або викуповувати його для поповнення золотовалютних резервів.

«Минулого місяця Нацбанк викупив з ринку, здається, 700 млн доларів для поповнення золотовалютних резервів. Тому гривнепадів не буде ніяких», – заявив Фурман.

Раніше в НБУ повідомили, що курс гривні під впливом ринкових факторів продовжує зміцнюватися протягом останніх тижнів, тільки з початку березня – на 1,4%. На 11 березня він встановлений на рівні 26,39 грн за долар.

За тиждень – з 4 березня – «зелений» втратив у ціні 47 копійок. Так низько долар не падав із середини липня 2018 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, економіка, курс валют
В тему