10 Березня 2019
Новини

Результат сутичок у Черкасах: організаторів з «Нацкорпусу» внесли до бази «Миротворця»

Результат сутичок  у Черкасах: організаторів з «Нацкорпусу»  внесли до бази «Миротворця»

У Черкасах під час візиту президента Порошенка сталися сутички, в результаті яких постраждали 22 поліцейських, 19 довелося шпиталізувати.

Відтак деяких активістів, яких підозрюють в  організації заворушень, занесли до бази сайту «Миротворець» - пише 24 канал.

Так, у перелік «Миротворця», а саме до його розділу «Чистилище»,  потрапили кілька активістів «Національного корпусу», зокрема, голова Черкаського осередку партії – Дмитро Кухарчук.

24 канал повідомляв, що члени організації «Нацкорпус» 9 березня влаштували у Черкасах акцію з нагоди візиту до міста президента Петра Порошенка.

Так, активісти вимагали від глави держави чесного розслідування резонансної справи про розкрадання в «Укроборонпромі».

В межах акції члени «Нацкорпусу»  хотіли підійти ближче до сцени, де виступав гарант, проте цьому завадили правоохоронці. В результаті – спалахнула сутичка, постраждали 22 поліцейських, 19 довелося шпиталізувати.

Двох організаторів заворушень правоохоронці затримали. Серед них – голова черкаського обласного осередку «Національного корпусу» Дмитро Кухарчук. Проте, чоловіка не лише затримала поліція, його разом із поплічниками оперативно внесли у базу сайту Миротворець.

«Організатор нападу на співробітників Нацполіції 9 березня у Черкасах. Провокатор. Організатор замовних проплачених мітингів і маршів під прикриттям націоналістичних і патріотичних лозунгів», – пишуть про Кухарчука на сайті «Миротворця».

Окрім нього, до «Чистилища» загриміли голова молодіжного крила відділення «Нацкорпусу» на Черкащині Іван Хижняк, активісти Ігор Зайчук і Ян Антонюк, а також – ветеран АТО Олег Толмачов.

Що таке «Миротворець»?

Це – неурядова організація, яка займається дослідженням ознак злочинів проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку. Ресурс складає і публікує у відкритому доступі базу, де вказані персональні дані людей, які вважаються сепаратистами або ж «агентами Кремля»".

Що відомо про корупцію в «Укроборонпромі»?

Розкрадання в оборонній галузі України розслідували журналісти Bihus.Info. Вони з’ясували, що син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського – Ігор Гладковський разом з Віталієм Жуковим та Андрієм Рогозою контрабандою поставляли оборонним підприємствам України російські деталі або деталі з українських військових частин. Постачання цих деталей проводили через фірми-прокладки за завищеними в 2-4 рази цінами. Таким чином учасникам злочинної схеми вдалося розікрасти щонайменше 250 мільйонів гривень.

Відповідні угоди учасники оборудок організовували через 3 головні фірми-прокладки. Однією з фірм нібито був завод «Кузня на Рибальському», який на той момент належав Порошенку, а також підставна компанія «Оптимумспецдеталь».

За даними журналістів, до оборудок в оборонній сфері причетні Олег Гладковський (є бізнес-партнером президента Петра Порошенка), екс-керівник «Укрспецекпорту» і чинний глава «Укроборонпрому» Павло Букін, директори підприємств та інші посадовці держконцерну.

В НАБУ почали досудове розслідування корупції в «Укроборонпромі» за ознаками привласнення, розтрати майна або оволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. у фігурантів скандалу, зокрема – у Гладковських та Букіна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, НП, петро порошенко, миротворець, черкаси, акція протесту, нацкорпус
В тему